www.radiobalkanfox.com

ANA BRNABIĆ: Svaki minut razmišljam o interesu građana

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ana Brnabić

Brnabić nije želela da se bavi spekulacijama da su pojedine kolege iz vlade pokušale da je sapletu na samom početku mandata. 

Interes građana

– Ne želim da se bavim time. Moj posao je odgovoran i naporan i ja svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao vlada možemo da uradimo za njih. Jedino su rezultati važni – rekla je Brnabić u izvodu intervjua za dnevnik „Alo“ koji je objavljen na sajtu lista.

Ona je naglasila da se nada da građani Srbije prepoznaju i da će sve više prepoznavati njenu „iskrenu ljubav“ prema zemlji i, kako je rekla, ono što pokusava da uradi svaki dan, kao i energiju koju ulaže.

– I da će im jedino to biti važno. Srbija je zemlja iskreno dobrih ljudi, kojima je najvažnije da li je neko dobar ili loš čovek, a onda sve ostalo – rekla je premijerka.

Tanjug/Tanja Valić

Foto: Ilustracija

Podsetila je i na rezultate vlade na čijem je čelu, kao što su unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis-listi Svetske banke, dalje napredovanje na globalnoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, kao i da su u decembru vodeće rejting agencije ponovo povećale kreditni rejting Srbije. 

– Pozitivno smo završili sedmu, pa onda i osmu finalnu reviziju sa MMF-om. Imali smo završetak kapitalnih projekata, pre svega Kliničkog centra u Nišu, pre toga Muzeja savremene umetnosti. Postavili smo temelje elektronskoj upravi i digitalizaciji, uveli informatiku u osnovne škole, nastavili smo reformu javne uprave – rekla je Brnabić. 

Novi ugovori

Ona je dodala i da je Vlada Srbije, u prvih 100 dana rada, potpisala sedam novih ugovora sa investitorima i spustila nezaposlenost na 12 odsto. 

– Otvorili smo i dva nova poglavlja u pregovorima sa EU. To je sve okvir za dalji ekonomski rast, okvir bez kojeg tog rasta ne bi bilo i koji obezbeduje bolji standard i kvalitet života – rekla je Brnabić.

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar