www.radiobalkanfox.com

DOBIO SAM NAREĐENJE IZ ZAGREBA DA ŽELEZNIM MECIMA UKLONIM ŠUTANOVCA, VUČIĆA I ŠEŠELJA! Stravične pretnje dolaze iz Hrvatske!

Dragan Šutanovac, Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj su dobili pretnje smrću
Dragan Šutanovac, Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj su dobili pretnje smrćufoto: Beta/Milan Obradović/Miloš Miškov/AP

Srpska javnost je u petak bila šokirana i uzburkana nakon što je, lideru Demokratske stranke, Draganu Šutanovcu putem društvenih mreža upućena pretnja smrću.

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

 

OKRENUĆU TE NA RAŽNJU ZA SRPSKU NOVU, PA NAHRANITI BEOGRADSKE LUTALICE! Hrvatski fašista iz Vojvodine preti smrću Šutanovcu! (FOTO)

 

Predsednik DS je na svom Tviteru podelio kakva mu je pretnja stigla na Fejsbuku od izvesnog Mike Pravaša koji za sebe kaže da je pripadnik Autohtone hrvatske stranke prava koja između ostalog ima i sedište u Vojvodini.

 

– Gdje si šugavo prase, još te nisu ispekli braća ustaše u Beogradu. E pa ja ću te osobno (lično) okrenuti na ražnju za srpsku novu godinu i tvojim mesom nahraniti sve beogradske pse lutalice – napisao je ovaj korisnik, uz pozdrav „Za dom spremni“.

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava je desna, nacionalistička, politička stranka koja se protivi članstvu Hrvatske u EU, a zagovara vraćanje teritorije Bosne, Bačke, Srema i Boke Kotorske u hrvatski posed.

 

U međuvremenu, redakcija Espresa je uspela da stupi u kontakt sa čovekom koji stoji iza ovih pretnji i on je potvrdio da jesu pretnje upućene s njegove strane, ali se nije na tome zaustavio, već je uputio pretnje atentatom i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i lideru Srpske radikalne stranke, Vojislavu Šešelju.

 

Da li je tačno da su sa vašeg profila upućene pretnje Draganu Šutanovcu?

 

– Da, tačno je. Ali ja preko Fejsbuka ne smem da vam se predstavim tj. da vam napišem moje pravo ime i prezime, jer se nalazim pod istragom Policijske uprave grada Beograda, emigracione policije i BIA. Jedan Srbin sa Hvara me je optužio 3.3.2013. godine za ratne zločine iz Domovinskog rata u Staroj Gradiški i Derventi nakon mog javnog priznanja u jednom klubu džiudžice na Starom gradu da sam bio pripadnik „Zengi“ (Zbora narodne garde) u prošlosti i da mi je identitet zamenila tajna služba (CIA) za koju sam nekada radio.

 

Dragan Šutanovac nije jedini političar kome je pretio izvesni Mika Pravaš
Dragan Šutanovac nije jedini političar kome je pretio izvesni Mika Pravašfoto: Beta/Nenad Stojanovic

Zbog čega su upućene pretnje?

 

– Skoro je Vulin izneo u javnost netrpeljivost prema Rimokatičkoj crkvi u Beogradu i katolicima iz crkvenog pokreta „Fokolari“. Ja sam član Fokolara i u Beogradu, i u Zagrebu, i u Zadru. U javnosti nas još nazivaju lovcima na pravoslavne duše zato što naš nadbiskup Stanislav Hočevar svako godine po 5000 Srba pravoslavaca pokrsti u katolicizam.

 

Da li ste svesni da je pretnja smrću nekome krivično delo?

 

– To jeste u vašoj državi krivično delo, ali ja sam dobio naređenje iz Koprivnice kod Zagreba od mog poglavnika i predsednika stranke Dražena Kelemineca da uklonim železnim mecima Dragana Šutanovca, Vučića i vojvodu Šešelja. Moj zadatak je da pripremim teren da bi se te likvidacije desile, a Keleminec će već poslati Vanju Stermole, šefa omladine A-HSP za celu Hrvatsku, da to organizuje.

 

I Aleksandar Vučić je bio predmet pretnji izvesnog Mike Pravaša
I Aleksandar Vučić je bio predmet pretnji izvesnog Mike Pravašafoto: Marina Lopičić

Da li iza vas i vaših pretnji stoji vaša stranka kojoj pripadate?

 

Da, iza mene stoji stranka i Katolička crkva.

 

Da li mrzite i druge srpske političare i zašto?

 

– Kako da ne. Na primer vojvoda Šešelj. Tačnije sve političare koji su učestvovali u ratu u Hrvatskoj i koji su predvodili paravojne četničke formacije kao što su Arkan, Šešelj i mnogi drugi koji se kriju od Haga po Beogradu i Srbiji.

 

Zašto?

 

– Za sva sr***a koja su napravili srpski političari Hrvatima u Beogradu. Smatram da je došao trenutak naplate računa ne samo srbijanskim političarima, već i sa srpskim nacionalistima kojih ima sve više u Beogradu i Srbiji.

 

A-HSP je desničarski orijentisana, nacionalistička stranka
A-HSP je desničarski orijentisana, nacionalistička strankafoto: Wikipedia

 

Da li mrzite ceo srpski narod i zbog čega?

 

– Ja i moja porodica smo veliki Hrvati i katolici i mrzimo Srbe. Imali smo kuću na Korčuli, Vela Luka. Pre izbijanja rata na ostrvo su se doselili Srbi iz inostranstva, iz Švajcarske najviše, i sagradili su tu kuće. Kada je izbio rat i kada smo ja i moja porodica regrutovani u Zbog narodne garde da branimo, ti Srbi su nama i još nekim našim susedima koji su bili na frontu, opljačkali i popalili vikendice na Korčuli. Sve što je moglo da se ukrade, ukrali su. Naša vikendica koja je bila veća od drugih, jer je bila sagrađena poput rezidencije, je dignuta u vazduh. Na otoku nije bilo vojske.

 

Koliko često i kojim povodom boravite u Beogradu?

 

– Radim u „Caritasu“ i često putujem na destinacije na kojima se puca i gde je  itekako potrebna humanitarna pomoć. Dolazim dosta često da obiđem familiju koja živi u Beogradu.

 

Ovo su neka od pitanja na koja je pristao da nam odgovori čovek koji po sopstvenom priznanju stoji iza pretnji upućenih Draganu Šutanovcu, a razgovor je završio ponavljajući još jednom ustaški povik „Za dom spremni“.

 

Espreso je kontaktirao i kancelariju za odnose s javnošću Autohtone – hrvatske stranke prava, ali oni su nam poručili da najpre moraju da otkriju o kome se radi i da vide da li je zaista reč o njihovom članu, pa tek mogu da odgovore na druga pitanja.

 

BONUS VIDEO: Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

 

(D. Čavić)

Izvor:Espresso

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar