www.radiobalkanfox.com

Dobro pazite dok pijete: Ova četiri znaka govore da ste alergični na alkohol

Ako se nakon konzumiranja alkohola osećate ili izgledate malo čudno, to ne mora uvek da bude znak da ste preterali sa pićem već je stvar dosta ozbiljnija.

Ako često osećate različite simptome dok pijete alkohol, to može da znači da ste razvili alergiju na alkohol i da vaš organizam ne može da ga preradi onako kako treba.

Ispostavilo se da postoje neki karakteristični simptomi koji ukazuju na alergiju na alkohol.

Crvena upaljena koža

Ako vam se lice zarumeni i izbiju vas graške znoja, to može da bude reakcija na alkohol, ali ako vaše lice previše pocrveni to može da bude indikator alergije. Alkohol širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju, ali kada vaše telo ne može da neutrališe acetaldehid dovoljno brzo, kapilari na licu se alarmantno šire i pojačavaju rumenilo. Uz to, on će vam podići pritisak i ubrzati rad srca.

Koprivnjača

Koprivnjača može da se javi kao posledica stimulacije otpuštanja histamina pod dejstvom acetaldehida. Osetljivost na neke sastojke u alkoholu kao što su pšenica, ječam i raž može da dovede do pojave alergije. Zbog toga treba izbegavati određene vrste alkohola koje ih sadrže.

Problemi sa disanjem

Zbog porasta koncentracije histamina, mogu da se jave poteškoće sa disanjem i slinavljenje. Netolerancija na histamine može dovesti do upale mekog tkiva koje se nalaze u nozdrvama i mogu da dovedu do svraba u očima, grebanja u grlu i kijanja.

Dijareja i mučnina

Ako vas boli stomak i muka vam je kad pijete, nemojte odmah da okrivite hranu koju ste pojeli pre nego ste počeli da pijete. Alkohol može da poveća koncentraciju stomačne kiseline koja može da se podigne i izaove bol u stomaku. Kako biste izbegli dijareju kada pijete, nemojte kombinovati alkohol i kofein.

POMAŽE DVOSTRUKO: Proizveden alkohol koji ne izaziva mamurluk!

Izvor: TelegrafPratite BKTV News na VIBERU:


Izvor:BK News

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar