www.radiobalkanfox.com

Ljuca: LDP za promenu regulative i načina oporezivanja rijalitija i tabloida

Filmski reditelj Nikola Ljuca
Filmski reditelj Nikola Ljuca foto: Nemanja Pančić

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) na beogradskim izborima i filmski reditelj Nikola Ljuca zatražio je danas da se ozbiljno preispita gradska politika u odnosu na sveprisutnu tabloidizaciju, rijaliti i kič-kulturu.

– Lista LDP-a zalaže se za uvodjenje specifičnih nameta na ovakve programe koji bi omogućili veća ulaganja u obrazovnu i kulturnu politiku grad – rekao je Ljuca, pareno LDP.

Ljuca je kazao da LDP nije ni za kakvu cenzuru, već za promenu regulative koja bi odredila vreme kada takav program može da se prikazuje i za oporezivanje takvog sadržaja, pre svega kada je reč o emitovanju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom.

Kako je naveo, prihodi od tog poreza mogli bi da se koriste za pomoć u kulturi.

– Tabloidi i rijalitiji postoje svuda u svetu, ali svuda postoje i regulative kada je reč o dostupnosti tog sadržaja, a pogotovo kada govorimo o televizijama sa nacionalnom frekvencijom – rekao je Ljuca.

On je podsetio da u Velikoj Britaniji zabavni program, a najviše lutrija, finansira kompletan Britanski filmski institut i njihovu filmsku arhivu i produkciju.

– Po današnjem zakonu, Filmski centar Srbije dobija jedan deo novca od Radio-televizije Srbije, ali to je još uvek samo slovo na papiru – to mora da se promeni i na tome treba insistirati – rekao je Ljuca, piše u saopštenju.

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

 

 

Bonus video: 

 

AJ FILM NEĆETE GLEDATI! Vučić odbrusio hrvatskim novinarima!

 

(Espreso.rs / Agencije)

Izvor:Espresso

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar