www.radiobalkanfox.com

SVETISLAV GONCIĆ U MLADENOVCU: Novca ima i ulaže se u našu budućnost

Tanjug/D. GOLL

Svetislav Bule Goncić

Gončić je istakao da je rekonstrukcija Mladenovačkog muzeja pokazatelj da kandidati iz odborničkog tima SNS podržavaju kotinuirani razvoj kulture u Srbiji. 

Naglasio je da Mladenovac ima bogatu i značajnu istoriju, što je, prema njegovim rečima, prilika da se muzej koji je deo Beograda rekonstuiše i da se u njemu prikaže bogato istorijsko i svako drugo nasleđe. 

– Snovi sada postaju stvarnost koju je moguće realizovati, novca ima i ulaže se u našu budnošt i budućost dece – kazao je Goncić.

Andreja Mladenović podsetio je da je taj muzej zatvoren od 2009. godine, da je bio u teškom stanju, kao i da je „propadalo“ više od 2000 različitih muzejskih eksponata i artefakata. 

– Muzej Mladenovca pokazao je u kakvom položaju se kultura nalazila u našem glavnom gradu – naglasio je i dodao da kulturne ustanove postoje i u opštinama, a ne samo u centru Beograda.  

Kako je objasnio, upravo iz tog razloga je značajna rekonstrukcija muzeja, koji će sa 150 kvadrata biti proširen na 300.

– Mladenovac će dobiti objekat za ponos gde će moći da izloži sve ono što je hiljadama godina staro i pripada Mladenovčanima, Beogradu i Srbiji – istakao je. 

On je dodao da je položaj kulture takav su potrebna svakodnevna ulaganja, te da su iz tog razloga na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ direktori muzeja, poznati dramski umetnici i glumci, kao što je Goncić. 

Podsetio je na otvaranje Muzeja savremene umetnosti i najavio da će ove godine biti otvoren Narodni muzej. 

– To uliva nadu da će sve kulturne institucije biti uređene i sređene, ali da će i sadržaj u kulturi biti bogatiji – zaključio je Mladenović. 

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar