www.radiobalkanfox.com

Upoznajte zvezdu serije Šifra Despot: Radoš Bajić tvrdi da je ovaj glumac njegovo veliko otkriće

Publiku u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini još samo četiri dana deli do početka emitovanja vikend-serije „Šifra Despot„, autora Radoša Bajića

foto: Promo
foto: Promo

Prva epizoda biće premijerno prikazana 16. februara u 21 sat na televiziji Pink i od tada će gledaoci avanture kompjuterskog programera Despota Despotovića pratiti svakog petka, subote i nedelje. Kao što je već poznato, glavnu ulogu u ovom ostvarenju dobio je mladi glumac Đorđe Marković, za kog je sam Radoš rekao da je njegovo veliko otkriće.

 

foto: Promo

U jednoj emisiji, Đorđe je otkrio ne samo detalje o ulozi Despota Despotovića, već je govorio i o svojim glumačkim počecima.

Potreba za ovim poslom je postojala još od uveseljavanja rodbine u mom selu u Hercegovini i Loznici, gde sam rođen. Počelo je sa imitacijama, što opet ne mora da znači ništa, ali u mom slučaju, to je bio prvi korak ka glumi“, objasnio je Đorđe i iskoristio priliku da oda počast preminulom glumcu Nebojši Glogovcu.

 

Ja sam glumu završio u klasi profesora Vladimira Jeftovića, kao i pokojni Nebojša Glogovac, koga ne mogu, a da ne pomenem kada pričam o glumi. Želim da izrazim saučešće njegovoj porodici i nadam se da nikada nećemo prestati da ga spominjemo“, rekao je Đorđe.

Mladi glumac otkrio je da je prvobitno upisao Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, da bi potom otišao na prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti, za koji se na kraju i opredelio.

 

foto: Promo

Ja sam bio u klasi sa Mihajlom Laptoševićem, Viktorom Savićem, Ivan Đorđević, Katarina Marković, Borka Tomović, Ivanom Nikolić, Marinom Vodeničar i Janom Milić, i to je bila jedna četvorogodišnja avantura. Mi smo imali prijemni u septembru, a ja sam u junu upisao odsek za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu. Porodična kuća u Loznici je uvek bila puna knjiga i otac nas je uvek usmeravao da čitamo i da držimo do tradicije. Ali posle tog prijemnog u septembru, odlučio sam se za indeks Fakulteta dramskih umetnosti“, ispričao je Đorđe.

Nakon kastinga koji je trajao nekoliko meseci, ekipa producentske kuće na čelu sa Radošem Bajićem, odlučila je da glavna uloga pripasne upravo Đorđu.

Bilo je tri-četiri kruga kastinga, i da sam na njihovom mestu, iz ove perspektivem ja bih možda i duže birao, jer su to veliki napori, veliki zahtevi da se svaki dan na snimanje dođe spreman i mentalno sposoban da se to sve iznese. Snimamo od 20. septembra i sad je bezmalo pet meseci kako smo u toj priči, do kraja snimanja će biti gotovo sedam meseci, tako da je to jedan vojnički staž.

 

Hvala im što su se opredelili za mene, mislim da smo dobar spoj. Radoš je rekao da je srećan spoj, i mislim da zaista jeste“, objasnio je Marković i dodao: „Ovaj lik će biti dečak iz komšiluka, ne znam koliko će biti miljenik devojaka, ali kao što je rekao Radoš, mame i bake će ga voleti.

 

Depspot je jedan fin momak koji se u međuvremenu transformiše i svašta se dešava sa njim, prolazi kroz razna iskušenja. Videćemo na kraju da li će pobediti ili ne, i u kom smislu.“

foto: Promo

Pored Đorđa Markovića, glavne uloge u vikend-seriji „Šifra Despot“ tumače Tamara Krcunović, Branka Šelić, Radoslav Milenković i Ljiljana Stjepanović, dok će se kroz epizode, kojih će u prvoj sezoni biti 45, smenjivati brojni sprski glumci poput Olge Odanović, Lidije Vukićević, Marijana Mićić, Danice Maksimović, Branislava Lečića, Aleksandra Srećkovića Kubure, Borisa Milivojevića, Dubravka Jovanovića, Mihajla Janketića i mnogi drugi.

 

 

Premijerno emitovanje vikend-serije „Šifra Despot“ zakazano je za 16. februar u 21 sat na programima televizije Pink širom regiona.

Izvor:Glossy

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar