www.radiobalkanfox.com

Vulin: Vojska Kosova pretnja za mir, može biti uspostavljena samo silom

Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a to je KFOR i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo, poručuje ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela, koji je u administraciji u Prištini preneo da SAD pružaju podršku formiranju vojske Kosova, Vulin je naveo da je Rezolucija 1244 u tom smislu više nego jasna.

„Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je KFOR. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo“, rekao je Vulin.

Kako kaže, na KiM ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom.

„Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu“, izjavio je ministar Vulin danas prilikom posete kasarni „Banjica“ u Beogradu, gde je prisustvovao svečanom ispraćaju na Kipar 14. kontingenta VS u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija.

Izvor: TanjugPratite BKTV News na VIBERU:


Izvor:BK News

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar