www.radiobalkanfox.com

Eyot na velikoj turneji po Rusiji – 15 koncerata u 15 dana (VIDEO)

Eyot je osnovan 2008. godine u Nišu
Eyot je osnovan 2008. godine u Nišu foto: Zoran Kiki Radosavljević

Muzički sastav Eyot održaće u Rusiji jedan za drugim 15 samostalnih koncerata u periodu od 20. marta do 3. aprila ove godine. Ovo je četvrti put da sviraju u Rusiji, a broj gradova u kojima su tamo nastupali nakon ove turneje brojaće impozantnih dvadeset i pet.

 

Ruski mediji ih najavljuju kao jedan od najautentičnijih evropskih instrumentalnih sastava, sastav intelektualne i emotivne muzike čiji živi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

 

Između ostalog održaće nastupe u najvažnijim ruskim džez klubovima u Moskvi, Ufi, Novokuznjecu, filharmonijama gradova Krasnojarsk i Abakan, velelepnom predsedničkom centru Boris Jeljcin u Jekaterinburgu, književnom klubu u Voronježu, skrivenim gradovima iz doba SSSR-a, nuklearnim centrima Dubna i Železnogorsk kao i u najvećoj biblioteci u Sibiru u gradu Novosibirsk, gde inače nije nikada ranije održan koncert bilo kojeg muzičkog sastava.

 

„Rusija je zemlja kulture i umetnosti. Često njihovu publiku uzimam za primer najemotivnije na svetu. Sigurno će biti i naporno zbog svakodnevnog putovanja, ali ovakva turneja je nešto o čemu svaki muzičar sanja„, rekao je Dejan Ilijić, pijanista i kompozitor sastava.

 

Eyot je osnovan 2008. godine u Nišu, do sada su nastupali u više od dvadeset zemalja širom sveta i važe za najuspešniji srpski džez sastav.

 

Bonus video

 

Aca Seltik: Umesto o pivu, sad pevam o čaju

 

(Espreso.rs)

Izvor:Espresso

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar