www.radiobalkanfox.com

Izlila se Nišava, na snazi upozornje od poplava!

Ekipe za vanredne situacije na terenu!

Zbog obilnih padavina nivo reka na području grada Pirota je porastao, a Nišava je nabujala i izlila se iz korita na nekoliko mesta.

Gradski Štab za vanredne situacije grada Pirota saopštio je da stanovništvo nije ugroženo i da se situacija stalno prati, prenosi portal JuGmedia.

Prema rečima koordinatora Gradskog Štaba za vanredne sutuacije Pirota Sretena Savova, rekao je da veće padavine i topljenje snega uzrokuju bujanje reke.

„Reka Sušica koja protiče kroz selo Krupac kraj Pirota izlila se na jednom mestu i preti da ugrozi dva domaćinstva“, rekao je Savov.

Zbog toga su ekipe Štaba za vanredne situacije, kako je naveo, uputile dva kamiona šljunka na to mesto i da je napravljen bedem da bi se zaštitili građani i njihova imovina.

Kako se navodi, Nišava je izašla iz korita na potezu od Pešačkog mosta i nizvodno od mosta „Gazela“ u centru Pirota, a visok nivo reke sprečava da Bistrica, koja se uliva u Nišavu, brže otiče.

Meteorolozi su izdali hidrološko upozorenje zbog porasta vodostaja na pojedinim rekama.

Na Savi kod Šapca 17/18. marta vodostaji će se približiti granici vanredne odbrane od poplava, a kod Sremske Mitrovice granici redovne odbrane od poplava.

Od nedelјe 18. marta očekuje se osetno hladnije vreme, pad temperature za 10 do 15 stepeni, mestimično kiša i vlažan sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje snežnog pokrivača. Manji snežni pokrivač ponegde i u nižim predelima.

Izvor: Tanjug/BKTVnewsPratite BKTV News na VIBERU:


Izvor:BK News

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar