www.radiobalkanfox.com

Mislili ste da je zima prošla? Prevarili ste se, „smrznućete se“ kad vidite šta RHMZ prognozira već narednih dana

Nimalo lepa prognoza za kraj marta!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na sajtu da Srbiju od nedelje 18. marta pa do 22. marta očekuje osetno hladnije vreme

„Od nedelјe 18. marta očekuje se osetno hladnije vreme, pad temperature za 10 do 15 stepeni, mestimično kiša i vlažan sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje snežnog pokrivača. Manji snežni pokrivač ponegde i u nižim predelima“, navodi RHMZ na sajtu.

Osetno hladnije vreme očekuje se i u Beogradu u istom periodu. Sledi pad temperature za 10 do 15 stepeni, a moguće je i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, vreme će sutra u našoj zemlji biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne još ponegde na jugoistoku kratkotrajna kiša, na severu pretezno sunčano.

Najniža temperatura od 3 do 8, najviša od 14 do 19 stepeni.

U toku noći u svim krajevima naoblačenje, posle ponoći kiša.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano sa slabim vetrom promenljivog smera.

Najniža temperatura 5, najviša 17 stepeni.

U toku noći naoblačenje, posle ponoći kiša.

Za petak i subotu predviđa se oblačno s kišom, u subotu na jugozapadu, jugu i jugoistoku i sa pljuskovima i grmljavinom.

U košavskom području i na planinama jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

U nedelju oblačno, u severnim i centralnim delovima osetno hladnije uz umeren i jak severozapadni vetar, mestimično kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg, kratkotrajan sneg ponegde i u nižim predelima.

Od ponedeljka oblačno i hladno, mestimično kiša i vlažan sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje snežnog pokrivača.

Manji snežni pokrivač ponegde i u nižim predelima.

Na snazi će biti, u subotu i nedelju, žuti meteoalarm.

U subotu se, uz temperaturu od 5 do 10 stepeni koliko će biti ujutru, do 12 i 20 stepeni koliko će biti maksimalna, prognoziraju udari vetra brzinom od 17 m/s, kao i pljuskovi uz lokalnu pojavu grmljavine sa količinom padavina većom od 10 mm/3h.

U nedelju, kada će jutarnja temperatura biti u minusu, a maksimalna dnevna tek oko nule na severu zemlje do 12 na jugu, padati vlažan sneg, zbog čega će takođe biti žuti meteoalarm na snazi.

Roditelji nestale Barbare Vitez tvrde: Naša ćerka je živa, videla je šta ne treba

Izvor: BKTVNewsPratite BKTV News na VIBERU:


Izvor:BK News

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar