www.radiobalkanfox.com

Otkrijte šta to briše bore „smejalice“!

pixabay.com

Puder ili baza za šminku posebno je važna za područje oko usta, ali i usne. Najpre stavite dnevnu hidratantnu kremu, zatim balzam za usne, sačekajte nekoliko minuta pa sve fiksirajte puderom. Što se tiče linija oko očiju, skrenućete pažnju s njih kremastim senkama. A ispod očiju nanesite svetli korektor kako biste izgledali odmorno.

Tečni puder, a ne u prahu za zreliju kožu

Puder u prahu najviše će istaći bore, pa je mnogo bolji izbor onaj u tečnom obliku, ali štedljivo s njim. Da bi on stvarno dobro izgledao na koži, ona pre svega mora biti negovana. To znači da je piling jedanput nedeljno obavezan, a pri skidanju šminke nemojte biti pregrubi, posebno oko očiju.

Šećer i kokosovo ulje ublažavaju bore

Možete i sami da pripremite sredstvo za ublažavanje bora smejalica, a potrebne su vam kašičica kokosovog ulja i kašičica smeđeg šećera. Pomešajte sastojke, pa nanesite oko usta i isperite nakon minut-dva. Masaža tom mešavinom izazvaće „omekšavanje“ bora, a i kasnije će koža bolje upijati hidratantnu kremu.

„Škiljenje“ takođe izaziva bore oko očiju

Ulje noćurka, jojobe, aloe vere ili susama idealni su za dubinsku hidrataciju kože i njenu elastičnost. Osim kozmetike, za lepu kožu sa što manje bore važna je i ishrana s obiljem voća i bar osam čaša vode na dan. Ako previše naprežete oči, to takođe izaziva nastanak bora, pa obavezno posetite očnog lekara.

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar