www.radiobalkanfox.com

PROLUPAO! Čeda Jovanović u intervjuu za TV Kosovo: RUSI SU UBILI OLIVERA!

Tanjug

Čedomir Jovanović

Komentarišući situaciju na Kosovu i pregovore Beograda i Prištine, Jovanović je izneo zaključak da je jedino logično da je Moskva želela da pokvari mir za koji se zalaže predsednik Aleksandar Vučić tako što je napravila haos ubistvom ovog političara. Kao primer koji to dokazuje naveo je navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori iza kojeg stoje ruske obaveštajne službe, a čiji je jedini cilj da oteraju zapadne zemlje sa Balkana.

KOPIRAO ČANKA

U vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, ističe lider LDP, nesporna je jedino činjenica da se još ne znaju počinioci.

Đukanović: Namerno nije rekao Rusi, nego oni koji su pravili haos u Crnoj Gori, jer želi da baci senku sumnje bez dokaza

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Oliver Ivanović

– To znači da je jasno ko su počinioci. To znači da nema nikakve veze sa etničkim sukobom i da ne postoji nijedan normalan razlog zbog kojeg bi neki Albanac otišao i ubio Olivera Ivanovića. Oliver Ivanović je ubijen da bi se poremetili odnosi Beograda i Prištine, Tačija i Vučića i šanse da se stvori ovde mir. A ko iza toga stoji? Pa oni kojima je u interesu ludilo u odnosima Srbije i Kosova, Srbije i Bosne i Hercegovine, isti oni koji su u Crnoj Gori u haosu tražili šansu za sebe – rekao je Jovanović tokom boravka u Prištini za TV Kosovo očigledno upirući prstom u Moskvu.

Ovu tezu, da podsetimo, prvi je izneo predsednik LSV Nenad Čanak, i to neposredno nakon ubistva Ivanovića, rekavši da je ubica obično onaj ko prvi izjavi saučešće i da u svemu postoji ruski interes.

Anđelković: Umesto što priča gluposti, bolje bi bilo da ispriča zašto je rušen objekat u Šilerovoj, tu je ekspert

Član skupštinskog Odbora za bezbednost Vladimir Đukanović za Srpski telegraf kaže da bi bilo dobro da, pošto Jovanović ima neka saznanja, lepo to podeli i sa nadležnim organima.

– Tako bi mogao da pomogne istrazi i da ne priča o mistifikaciji, nego da kaže konkretno – ako misli na Rusiju, da kaže da je Rusija i da vidimo kako će reagovati ruska vlada. Namerno nije rekao Rusi, nego oni koji su pravili haos u Crnoj Gori jer želi da baci senku sumnje na Rusku Federaciju bez obzira na nepostojanje dokaza – uveren je Đukanović.

KVARENJE ODNOSA

Analitičar Dragomir Anđelković dodaje da lider LDP o ubistvu ne zna ništa, ali da želi da pokvari rusko-srpske odnose:

– Jovanović priča gluposti. Umesto toga, bolje bi bilo da nam objasni ko je likvidirao ljude koji su mogli da budu uhapšeni u operaciji „Sablja“, ko je rušio objekat u Šilerovoj i zašto. Tu je ekspert.

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

1 komentar