www.radiobalkanfox.com

Vučić: Argumenti su na našoj strani, ali realnost…

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Sofiji da je u razgovoru s šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da bude jasno iskazano da druga strana takođe pristaje na kompromise.

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

 

 

„Da dolazimo na dijalog, možete da ga zakažete kad hoćete, ali prvo da se završi započeti proces i formira ZSO, a drugi je uslov da je druga strana spremna na kompromisne razgovore. A da dolazimo na razgovore i da nam drže pridike o teritoriji, a samo ih teritorija zanima…to su stvari koje smo postavili na jasan način“, poručio je Vučić.

 

Vučić je rekao da su po pitanju Kosova i Metohije argumenti na našoj strani, ali da je protiv nas realnost i volja jednog dela velikih zapadnih sila.

 

Vučić je rekao da je volja jednog dela zapadnih sila, koji uključuje najveći deo zemalja EU i SAD, direktno protiv naše volje, te da u toj situaciji gledate šta se može uraditi, a da se ne oduzme budućnost našoj deci.

 

Zato je, kaže, važno da se borimo za održivo rešenje za problem KiM, a da ta borba ne znači samo borbu za bezbednost i sigurnost Srba u pokrajini što je, ističe, od suštinskog značaja, i SPC, nego i za to kako će biti zadovoljeni interesi Srbije.

 

„Nije pitanje KiM samo pitanje ljudi koji tamo žive nego cele Srbije, tiče se prava koje će Srbija imati na toj teritoriji“, kaže Vučić.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

(Espreso.rs / Agencije)

Izvor:Espresso

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar