www.radiobalkanfox.com

Danas nastavak sednice, nastavlja se rasprava o JEFTINIM STANOVIMA

Zorana Mihajlović

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o više predloženih zakona, među kojima je i predloženi leks specijalis o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a raspravu u pojedinostima će započeti danas u 10 sati.

Potpredsednica Vlade Srbje Zorana Mihajlović‡ rekla je tokom načelne rasprave da će se stanovi za pripadnike bezbednosti graditi u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, a da će cena biti najviše 500 evra po kvadratu.

Mihajlović je kazala da će Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost, i da je ovo jedan od načina da pripadnici vojske, policije i drugih pripadnika snaga bezbednosti reše svoje stambeno pitanje.


Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Mihajlović je rekla da će srpskim auto-putevima automobili moći da idu, umesto sadašnjih 120 kilometara na sat, do 130 kilometara na sat, kao što je u većini evropskih zemalja.

Izmenama ovog zakona u Srbiji će vozači na auto-putu moći da idu maksimalnom brzinom koja je dozvoljena i u Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i drugim državama Evropske Unije.


Foto: youtube

U Srbiji je, kaže, u poslednje četiri godine izgrađeno gotovo 200 kilometara novih auto-puteva, a ove godine se završava i kompletan Koridor 10, što će Srbiju učiniti najpovoljnijom tranzitnom rutom u ovom delu Evrope.

Donošenjem izmena i dopuna Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama po prvi put biti uređen rad šljunkara i peskara koje trenutno posluju nelegalno i nanose veliku štetu budžetu Srbije.

Izvor:Blic

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar