www.radiobalkanfox.com

NESVAKIDAŠNJA KOMBINACIJA: Džordž Soroš kupio deo akcija Tesle

Tanjug/AP

Investira u električne automobile – Džordž Soroš

Sorošova kompanija je kupila bankarske garancije kompanije Tesla u vrednosti od 35 miliona dolara, navodi agenicija Rojters. Predstavnik Soroša je odbio da komentariše ove navode.

Bankarska garancija je jedna vrsta sredstva koje se mogu zameniti za deo akcija. To omogućava investitoru da utiče na promenu vrednosti akcija, ali mu donosi i veću sigurnost od direktne kupovine akcija.

Mask, koji je kao i Soroš, milijarder, je pod stalnim pritiskom investitora njegove kompanije koji traže od njega da im dokaže da može rešiti probleme sa proizvodnjom i da odgovori na pitanja o nesrećama u kojima su učestvovali električni automobili.

Ilon Mask je najavio veliku reorganizaciju

Krajem marta, akcije kompanije Tesla su pretrpele osetan pad, jer se pojavila sumnja u sposobnost kompanije da proizvodi najjeftiniji Model 3. Zatim je saobraćajna nesreća za koju se odgovornim smatra auto pilot te kompanije odnela novi danak.

U ponedeljak je Mask svojim radnicima rekao da kompaniju čeka velika reorganizacija. Soroš je i ranije bio vlasnik jednog dela akcija kompanije Tesla, ali ih je prošle godine prodao.

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar