www.radiobalkanfox.com

Predsednik Vučić prvi govorio na Samitu u Sofiji

Ukazana mu posebna čast!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas čast da je prvi govorio na današnjem Samitu EU-Zapadni Balkan, koji se održava iza zatvorenih vrata u Nacionalnoj palati u Sofiji.

Srbiji je na Samitu EU-Zapadni Balkan ukazana izuzetna čast i predsednik Srbije je govorio pre nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Inače Makron se, u svom obraćanju, dva putao pozvao na predsednika Vučića.

Lideri EU i Zapadnog Balkana danas u Sofiji razmatraju dalje korake približavanje našeg regiona Uniji.

Han na Tviteru: SRB ključni igrač za regionalnu stabilnost

Komesar EU za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han napisao je na Tviteru, povodom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji, da „Srbija ostaje ključni igrač za regionalnu stabilnost“.

„Zajedno ćemo iskoristiti podsticaj stvoren današnjim samitom“, naveo je Han na ovoj društvenoj mreži.

On je uz tvit postavio i fotografiju razgovora sa Vučićem i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i naveo da su razgovarali o narednim koracima Beograda, uključujući vladavinu prava.

U narednoj poruci na Tviteru Han je postavio fotografiju na kojoj je pored njega, Vučića i Tuska prikazan i kosovski predsednik Hašim Tači.

„Sveobuhvatna, obavezujuća normalizacija između Srbije i Kosova ključ je za regionalnu stabilnost i napredak na njihovim putevima ka EU“, napisao je Han uz tu fotografiju.

Merkel: U našem interesu bezbedan Zapadni Balkan

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da je u interesu Evrope da Zapadni Balkan bude bezbedan i ekonomski se dobro razvija.

Ona je, po dolasku na Samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji, kazala da se danas raspravlja o Zapadnom Balkanu, dodajući da je premijer Bugarske Bojko Borisov puno radio, tokom predsedavanja EU, na priblizavanju ovog regiona Uniji.

 Foto: Vassil Donev, Pool via AP

„U cilju mira i bezbednosti svih nas važno je da imamo bezbedan Zapadni Balkan koji se ekonomski dobro razvija“, poručila je Merkelova.

Ona je ukazala i da su se čelnici EU sinoć dogovorili da snažnije sarađuju u oblasti digitalizacije i veštačke inteligencije.

Vučić i Plenković u Sofiji o bilateralnim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji, razgovarao je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenković o bilateralnim odosima i evropskim integracijama.

„U Sofiji pred početak samita EU Zapadni Balkan razgovarao sam i sa predsednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o bilateralnim odnosima i evropskim integracijama“, objavljeno je na Vučićevom tviter nalogu.

Na tviteru je objavljena i fotografija predsednika Srbije i premijera Plenkovića.

Izvor: TanjugPratite BKTV News na VIBERU:


Izvor:BK News

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar