www.radiobalkanfox.com

ŠTA ŽENE ŠIROM SVETA ŽELE? U Iranu savršen nos, u Aziji porculanski ten

pixabay.com

Foto: ilustracija

Novi Zeland – lice sa tetovažama

Žene iz Novog Zelanda ukrašavaju lice tetovažama. Njihove tetovaže – moko, odražavale su prefinjen smisao za umetnost. Moko preko celog lica bio je odraz izuzetnosti i govorio je o statusu osobe, poreklu i pripadnosti plemenu. One smatraju da su „lepše“ sa tetovažom na usnama i bradi, i to je deo drevne tradicije. Iako je u prošlosti tetovaža pokazivala socijalni status žena, danas je samo „modni detalj“.

U Indiji žene su iscrtane po celom telu

Tradicionalno, ove žene isrtavaju oči crnom bojom, a ruke i noge su ukrašene kanom. Međutim, najpoznatiji ukras njihovog tela je tačka na čelu koju nose sa ponosom.

Žene u Iranu su ponosne na svoj nos

Operacije nosa su veoma popularne u svetu, ali su najpopularnije u Iranu. Žene ne kriju da su izvršile korekciju nosa, naprotiv, one su ponosne na to. Njihovo telo je stalno pokriveno, nose hidžab, i one iz tog razloga žele savršen nos i lepo lice.

Žene u Aziji žele porcelanski ten

Svetla kože u azijskim zemljama je izraz lepote i bogatstva. Ove žene danas izbegavaju izlaganje suncu, pa čak i izbeljuju kožu raznim preparatima.

Žene u Francuskoj vole prirodan izgled

Francuske žene izbegavaju tešku šminku. Ove dame kažu da žele da naglase svoju prirodnu lepotu. One su svesne da šminka utiče štetno na kožu lica i koriste uglavnom prirodne proizvode.

Žene iz afričkih plemena protežu usne, vrat i uši

U Africi postoji običaj da se ženama vratovi „ukrašavaju“ metalnim prstenjem, pa su dobile naziv „žene žirafe“. Neke žene koriste metalno prstenje kojim ukrašavaju usne i uši i na taj način one deluju atraktivnije.

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar