www.radiobalkanfox.com

MULJAŽA NEMANJA ŠAROVIĆA: Podmitio radnicu Centra za socijalni rad!

Tanjug

Nemanja Šarović

Srpski telegraf došao je u posed SMS prepiske između Šarovića i Radmile K., koja je u međuvremenu suspendovana i protiv nje je direktor Centra za socijalni rad podneo krivičnu prijavu. Takođe, imamo i dokument u kojem sam Šarović traži izuzeće službenice iz daljeg postupka i priznaje da joj je dao novac, kako navodi, na ime pozajmice. U međuvremenu, uprkos očiglednoj opstrukciji postupka, Radmila K. je posle veštačenja lekara iz Tiršove koje teško optužuje poslanika morala da donese i sudu dostavi mišljenje koje mu ne ide u prilog, pa je Šarović, preko advokata, tražio njeno udaljenje iz postupka.

RAZLIČITE VERZIJE

Da stvar bude gora, davanje novca službenici centra nije jedina muljaža kojom se funkcioner SRS poslužio. Prema dopisu koji je Radmila K. dostavila svojim šefovima, on joj je otvoreno pretio, bivša supruga tvrdi da konstantno vrši strahovit pritisak na nju, a dr Dragan Vukanić sa klinike u Tiršovoj potvrdio je u izjavi za naš list da je na njega preko Šarovićevog stranačkog kolege Milovana Bojića, direktora KBC Dedinje, vršen pritisak da izmeni nalaz o detetu koji Šaroviću nije išao u korist.

U zahtevu za izuzeće službenice Šarovićev advokat je naveo da je ona od njega tražila 200 evra na zajam, dok se ona pismeno izjasnila da se Šarović dobrovoljno ponudio da joj pomogne pošto je imala zdravstvenih problema. Ipak, kako je napisala, kasnije je pretio njoj i kolegi:

– Od sada pazite šta pišete jer ću vama i Miladinu izokrenuti živote, ja poznajem ljude iz gradskog centra – navela je Radmila K. i dodala da joj je na njeno pitanje da li joj on to preti poslanik odgovorio: „Upozoravam vas.“

Srpski telegraf

Dokaz – Dopis Šarovićevog advokata u kom priznaje da je ovaj dao novac i Radmili K.

Hirurg Dragan Vukanić, čiji je izveštaj sastavni deo nalaza Centra za socijalni rad, ispričao nam je kako se Šarović protivio neophodnoj operaciji urođenih anomalija koje je imao njegov sin.

Dr Vukanić iz Tiršove: Preko Milovana Bojića su pokušali da me pritisnu da izmenim nalaz o detetu koji Šaroviću nije išao u korist

– Sve sam roditeljima objasnio, ali otac je odbio da potpiše saglasnost za operaciju. Majka me je molila da ga ubedim da potpiše. Bez njegovog potpisa, jer su razvedeni, nismo smeli da operišemo dete. Na kraju je ipak pristao i dečak je uspešno operisan – kaže Vukanić i dodaje da je nakon operacije poslanik pravio probleme u bolnici.

SPREČAVA OPERACIJU

Sve ovo doktor je napisao i u izveštaju koji je dostavljen sudiji Višeg suda Milici Stojković, koja je vodila postupak u sporu Šarovića i supruge.

– Kako sudija verovatno radi za oca, nije joj se dopao moj izveštaj i nazvala ga je paušalnim, što je bezobrazluk. Detetu je potrebna još jedna operacija, ali mi nemamo saglasnost za nju i pitanje je koliko ćemo ovog puta da čekamo – naglašava Vukanić.

On nam je rekao i da je Šarović preko svog stranačkog kolege Milovana Bojića vršio pritisak na njega da promeni nalaz.

Privatna arhiva

CRNO NA BELO – Prvu poruku poslao Šarović, druge dve Radmila K.

U međuvremenu, spor je ponovo vraćen maltene na početak nakon što je sudija Milica Stojković donela rešenje koje je u potpunoj suprotnosti sa izveštajima Centra za socijalni rad i lekara, ali i stavom koji je Apelacioni sud doneo u istom postupku. Prema rečima pravnih stručnjaka kojima smo pokazali te odluke, to je potpuno odstupanje od uobičajene prakse jer se, prema pravilu, ispoštuju stručna mišljenja. Zbog toga se opravdano postavlja pitanje da li je Šarović i tu upleo prste.

Bojić je juče bio nedostupan, dok smo sa službenog telefona Radmile K. dobili odgovor da je „korisniku onemogućeno da prima dolazne pozive“.

 

 

Izvor:Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar