Qi – kuhinja inspirisana japanskim minimalizmom

Da li želite kuhinju, koja u svom srcu ima minimalizam?

Vaša potraga će definitivno biti završena kada ugledate veličanstvenu Qi kuhinju, koju je brend Nendo dizajnirao za kompaniju Scavolini. U pitanju je moderno remek delo, koje predstavlja otvelotvorenje tradicionalne, minimalističke dinamike japanskog dizajna. Ova kuhinja je fokusirana na uklanjanje nereda i stvaranje funkcionalne i uglađene prostorije, koja je idealna za savremene domove.

Prave linije, jednostavni završni detalji i odabrane drvene povšine, osiguravaju Qi kuhinji gostoljubivost i prefinjenost kao dve glavne osobine, što je veoma teško postići u većini slučajeva.

U prevodu sa japanskog, reč Qi znači bela posuda ili skladišna jedinica. Samim tim, nismo iznenađeni što je ova kuhinja ispunjena belim interesantnim prostorima za odlaganje stvari i zatvorenim drvenim ormarićima, koji sakrivaju sve kuhinjske aparate i potrepštine. Čitava kuhinja izgleda kao jedna monolitska jedinica, gde se jedan prostor neprimetno preliva u drugi.

Dizajn opčinjavajućeg kuhinjskog ostrva koje je u srcu ove kuhinje igra glavnu ulogu u njenoj tematskoj kompoziciji – dostupna su klasična, L oblikovana, savremena, otvorena i minimalistička ostrva.

Qi kuhinja je sjajna za male urbane domove koji žude za bolje organizovanim vizuelnim prostorom, pružajući svestrana i funkcionalna organizaciona rešenja, ova prefinjena kuhinja definitivno je idealna za sve one koji vole minimalizam u njegovom najelegantnijem ruhu. Naravno, ako želite, ovoj kuhinji uvek možete dodati više slojeva uz pomoć dekoracije i aksesoara i pretvoriti je u topao i zadivljujuć prostor.

 

 

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: Dekorativni set za ručak

Najčitaniji tekstovi iz kategorije Living

Lux Shop

Balkanfox

Dodaj komentar