Stara bakalnica pretvorena u tropski raj

Italijanski studio Diorama transformisao je staru bakalnicu u Pugliji u bar i restoran, sa neodoljivom tropskim biljkama, flamingo tapetama i neonskim palmama…

Oni su prethodno dizajnirali enterijer Bloom bara na plaži za istog klijenta, a zadovoljni vlasnik je od njih tražio da ponovo stvore istu ležernu atmsoferu u urbanom novom prostoru, smeštenom južno od italijanskog priobalnog grada Molfeta.

“Cilj je bio unošenje sunca, svežine i kul vibracija sa obale u srce grada”, objašnjavaju ljudi iz ovog studija, koji su upravo to postigli kombinujući tropske uticaje sa prefinjenom i tradicionalnom paletom materijala. Površine od brušenog metala i drveni nameštaji savršeno su se uklopili sa botaničkim tapetama i aksesoarima od ratana, kako bi zajedno kreirali estetiku ležernog tropskog šika.

Tri ključna prostora definišu restoran koji zauzima površinu od 230 m2, a oni su dizajnirani sa različitim temama koje su u skladu sa njihovom veličinom.

Prva i glavna soba podseća nas na prostor pećine, koji je dizajniran tako da svim posetiocima omogući uranjanje u njihovu idiosinkratsku atmosferu. Deset metara dugački tirkizni bar prostire se dužinom cele prostorije, a praćen je tropskim tapetama, abažurima od ratana i izobiljem vegetacije.

Flaše su izložene na crnim i mesinganim policama iza bara koje su pravljene po meri, a dodatno akcentovane odgovarajućim stolicama i stolovima.

Druga, uzana prostorija sa šankom za kojim se sedi inspirisana je živahnim delovima Kube, pa poseduje zidove jarkih boja, istrošene kaldrmisane podove i nežno osvetljenje.

Treći prostor predstavlja referencu okoline, pa leži ogoljen sa originalnim kamenim podovima građevine, naglašavajući svoj tradicionalni zaobljeni plafon upotrebom mesinganog trakastog osvetljenja.

Kič suveniri, vintage printovi i eklektična ogledala dekorišu trpezarijski prostor, stvarajući udobni i opušteni ambijent.

Inače u ovom restoranu se nalazi čitav asortiman nameštaja rađenog po meri od strane Diorama studija i lokalnih zanatlija, uključujući glavni šank, stolove i sofe. Povrh toga, ovaj studio je dao novu svrhu lokalnim materijalima, poput diskova za presovanje malina, od kojih su kreirali aksesoare poput abažura za lampe.

 

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: Novi Umami Hudson restoran u srcu Menhetna

Najčitaniji tekstovi iz kategorije Lifestyle

Lux Shop

Balkanfox

Dodaj komentar