www.radiobalkanfox.com

Kako je Crnogorac „izrešetao“ Hrvate na Marakani u našem dresu: Zbog ovog meča je Mirko Vučinić zauvek u srcima Srba (VIDEO)

Uoči istorijske utakmice u Podgorici u kojoj će se sastati Crna Gora i Srbija, treba podsetiti kako je nekada izgledala i kako je mogla da izgleda reprezentacija da nije bilo razdvajanja država

Mirko Vučinić na meču protiv Hrvatske na Marakani; Foto: MN Press

Srbija i Crna Gora će u okviru 3. kola Lige nacija odigrati prvi istorijski međusobni meč „Pod Goricom“, a mnogi se pitaju kako bi izgledala zajednička reprezentacija sastavljena od „Orlova“ i „Sokolova“, da nije bilo razdvajanja država 2006. godine.

Samo godinu dana ranije, na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Crne gore protiv Hrvatske na Marakani, mogli smo da vidimo kako bi mogla da izgleda zajednička reprezentacija, jer je „plavi“ dres nosio i Mirko Vučinić, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Crne Gore i drugi najbolji strelac „Sokolova“ sa 17 golova, posle Stevana Jovetića koji je do sada postigao 24.

Vučiniću je to bio meč zbog kojeg je zauvek ostao u srcima Srba, jer je protiv Hrvata u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo postigao sva tri gola i doneo je našem timu rezultat koji mu je omogućio odlazak na veliku smotru.

Golovi Vučinića i njegova proslava sa podignuta tri prsta i „rafalom“ kojim je aludirao na „rešetanje“ hrvatske mreže, posebno su se urezali u pamćenje svima i mnogi su sa tugom godinama kasnije razmišljali „šta bi bilo da je Vučinić zaigrao za Srbiju“.

Takav golgeter falio je našem timu u narednim godinama, na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, zatim i u Južnoj Africi, a nema sumnje da bi Vučinić doneo jednu totalnu drugu dimenziju.

VIDEO: Navijači Crne Gore prognoziraju pobedu svoje ekipe

(Telegraf.rs)

Povezane vesti

Najnovije iz kategorije Sport

Tagovi:
Fudbalska reprezentacija Crne Gore,
Fudbalska reprezentacija Hrvatske,
Fudbalska reprezentacija Srbije,
Mirko Vučinić,
mlada fudbalska reprezentacija srbije

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Telegraf

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.