www.radiobalkanfox.com

DARKO LAZIĆ STAO NA NOGE Otkrivamo detalje o pevačevom oporavku, psihičkom stanju i potencijalnom problemu

Darko Lazić

Foto: Instagram / Instagram

Pogledaj galeriju

Pevač Darko Lazić, koji je u ponedeljak počeo s elektroterapijama, uz pomoć tima lekara, za samo nekoliko dana od početka terapije uspeo je da stoji na nogama.


Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešto više od mesec dana, 23. oktobra, doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, Darko Lazić se uspešno oporavlja u banji u Mladenovcu. Budući da je u Zemunskoj bolnici jednom pokušao da stane na noge i nije uspeo, Darko je, kako saznajemo, samo nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspeo da stoji na nogama uz pomoć štaka.

– Darko može da stoji na nogama. Vežba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj transfer iz sedećeg u stojeći položaj treba da bude bezbedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspevamo, intenzivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, serije ponavljanja su u pitanju i onda sedne da se odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vežbe u nivou postelje, vežba na krevetu za terapije. Uz lagane tegove se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i toliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za štake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa i ostalo. Da ne bismo gubili vreme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem – otkriva za „Blic” Darkov lični lekar Miloš Poleksić, i dodaje:

– On zasad ima elektroterapije i kineziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopteretimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje s lekarima. Poštuje sve odluke porodice i lekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti – dodaje doktor Miloš Poleksić.

Darko Lazić sa majkom Brankom
Foto: Instagram / Instagram
Darko Lazić sa majkom Brankom

Opšta slika Darkovog zdravstvenog stanja je znatno bolja nego kada je došao na lečenje u banju.

– Iako je prošlo samo nedelju dana, primećujemo da su mnogo lakši prelasci iz ležećeg u sedeći položaj, kao i ustajanje, odnosno vertikalizacija, ali i prelazak sa leđa na bok – kaže Darkov doktor.

Inače, Darkov imunosistem je i dalje slab.

– Darku je izvađena slezina i njemu je imuni sistem još uvek krhak. Savetovali smo mu da jede voće, banane, pomorandže, mandarine, da jede povrće, kao i proteine. Da ima redovne obroke i sve je zasad u redu.


Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Stabilan je: Ne postoji potreba za psihologom

Iako je doživeo tešku saobraćajku, te je kako je i sam izjavio Darko svestan šta je uradio, prema proceni lekara, ne postoji indikacija za praćenje njegovog psihičkog stanja.

– Zasad ne postoji nikakva potreba niti indikacija za psihijatrijsko praćenje i terapiju. Stabilan je, motivisan je za rehabilitaciju, a sada obraćamo pažnju na druge stvari. Pratimo opšte stanje i prilagođavamo terapiju – kaže nam doktor.

Devojka Darka Lazića Marina Gogić velika mu je podrška tokom teškog perioda, a njihove fotografije pronaći ćete u nastavku.

Pogledaj galeriju

Blic

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.