www.radiobalkanfox.com

Patagonijska hacijenda od 150 miliona dolara

Džon Mur je jednom rekao da najčistiji put do univerzuma vodi kroz divlju šumu…

Ako ste tip osobe koja uživa u avanturama i želi da istraži svoj sopstveni komad divljine, Hacienda Pucheguin – 140.830 hektara zemlje smešteno između planina i mora u severnom delu Patagonije, najudaljenijem delu Čilea, savršeno je mesto za vas. Okružen šumom i dolinama u svakom pravcu, ovaj masivni komad zemlje je epitom samoće, koji vam nudi neograničene mogućnosti za istraživanje.

Smeštena na oko 1.000 kilometara od Santijaga, ova zemlja je otkrivena od strane pisca, Don Alonsa de Ersilje 1558.godine. Jedan vek kasnije, misionari i čileanski i argentinski doseljenici počeli su da žive u ovom regionu. Do ranog dvadesetog veka, Frigorifica y Ganadera firma bila je osnovana uu Kočamu, povećavajući trgovinski i i ekonomski uspeh ove zemlje, ali je poslovanje ubrzo potom premešteno, zbog teške dosutpnosti ovog regiona. Nedostatak komercijalnog razvoja i trgovine očuvali su ovaj region u besprekornom stanju, koje je sasvim prirodno.

Ovu teritoriju najvećim delom okupira patagonskijski čempres, jedna od najvećih i najstarijih sorti drveća Južne Amerike. Spektakularni vodopadi, prirodni bazeni, 40 kilometara rečne obale i granitne stene samo su neka od prirodnih čuda ovog regiona. Lago Vidal Gormaz nudi skoro 600 hektara kristalno čiste vode u kojoj jednostavno morate pecati. I dan danas, naslednici prvih kolonijalnih doseljenika ovog regiona žive u ovom području, uživajući u mirnoj divljini koja ih okružuje.

“Verujemo da kupac ovog poseda mora biti ljubitelj prirode sa vizijom za njeno očuvanje. Oni bi trebalo da iskoriste ovu zemlju u korist drugih, akcentujući njene atrakcije, kreirajući plan za razvoj turizma, ali bez remećenja prirodnih eko sistema i šuma”, kaže agent za prodaju, Marija Hose Borkes. Inače, moramo napomenuti da ovaj neverovatni komad zemlje košta 150 miliona dolara.

 

LuxLife

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.