www.radiobalkanfox.com

5 najvećih grešaka koje roditelji prave, a kasnije zbog njih veoma zažale

Postoje neke greške koje roditelji prave, pa poslije zažale zbog toga. Ovdje vam donosimo neke od njih:

Nedovoljna komunikacija sa djetetom

Nije uredu da ne pričate sa svojim djetetom. Tako će sa godinama stvarati barijeru između vas. Više vam se neće povjeravati, bojat će se da vam nešto kaže, biće bliže sa drugima, nego sa vama.

Ne pokušavajte da nedostatak komunikacije i ljubav djeteta kupujete materijalnim stvarima. Tako vam dijete neće izrasti u psihički zdravu osobu.

Nedovoljno nježnosti

Naravno da dijete treba biti kažnjeno za neke loše stvari koje uradi, ali mu trebate pružati ljubav i pažnju. Češće grlite svoje dijete.

Ne uvažavate djetetovo mišljenje

Potrebno je da se interesujete za djetetovo mišljenje, stavove. Ne trebate to ignorisati, ponižavati. Tako će vam dijete izrasti u osobu koja je nesigurna u sebe i koja misli da manje vrijedi.

Kada  tjerate dijete da ostvaruje vaše snove

Trebate biti realni. To što ste npr.  vi svirali klavir, bili dobri u tome, ne znači da će i vaše dijete biti.  Ono možda ima talente za druge stvari i vi to trebate razumjeti. Na silu ne idu neke stvari.

Upoređivanje s drugom djecom

Djeca se trebaju ugledati na pozitivne primjere iz okruženja, ali je loše da djetetu nabijate na nos kako je neko dijete bolje od njega i sl.  Pomozite djetetu da savlada to što treba i pružite mu razumijevanje, podršku, ako se već trudi.

Mega Portal

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.