www.radiobalkanfox.com

Nova saznanja i ljekare ostavila u čudu: 97% oboljelih od kancera i drugih teških bolesti imali su ovaj zahvat na zubima

Nekada nismo dovoljno upućeni u neke zahvate i mnogi od nas nisu svjesni posljedica koji oni nose. Zato se trebamo dovoljno informisati, pa neće biti problema.

Kada je riječ o zdravlju zuba, ne smijete ga zanemarivati. Kada jedan zub nije zdrav, nije ni čitav organizam. Zato se ne zapuštajte, već redovno idite zubaru. Također, treba da znate da se zub ne vadi ili popravlja pod upalom.

Bitno je da idete kod stručne osobe koja će paziti na sve to i neće napraviti propust. Osobe koje imaju srčane tegobe posebno moraju da paze jer se tokom tih nekih zahvata daju lijekovi koji mogu štetno djelovati na njih, te uzrokovati ozbiljne posljedice.

Nemojte se šaliti sa tim, ne shvatajte olako probleme sa zubima. Jedan zahvat za koji se smatra da može biti opasan jeste zahvat vađenja živca. Zub kojem je izvađen živac je faktički mrtav, a stoji vam u usnoj duplji.

Sam proces teče na način da se zub probuši, a onda se šupljina ispuni supstancom koja sprječava dotok krvi do zuba. Krv više ne cirkuliše kroz zub, ali ostaju tuneli u kojima se bakterije počinju kriti.

Tako je dr. Veston prajs 1900 godien proučavao te živce i njihov uticaj. Shvatio je da ćivci ostaju inficirani upskos tretmanu.  Jednog dana je predložio jednoj pacijentici da izvadi zub, iako nije bilo vidljivih oštećenja.

Potom je uzeo njen zub i implantirao pod kožu zeca. Zec je potom razvio isti artirits koji je ta žena imala i kroz nekoliko dana je uginuo.  Žena se ipak oporavila i mnogo se bolje osjećala.

Naveo je da mnoge bolesti nastaju kao posljedica inficiranih zuba bez živaca. Povezane su bolesti srca, bubrega, te rak. Iz tih nekih razloga biste trebali izbjegavati ovaj zahvat, a ukoliko već imate problema sa tim zubom, onda ga izvadite, nemojte samo živac.

Kao što smo rekli, taj zub je mrtav, ukoliko ga ostavite, biće podložan bakterijama i razvoju infekcija. Imuni sistem će oslabiti.

Mega Portal

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.