www.radiobalkanfox.com

Oni koji su doveli do nezavisnosti Kosova mi sada drže predavanja: Vučić prokomentarisao otvoreno pismo organizatora protesta

Oni su postavili granice na Jarinju i Brnjaku i predali Kosovo u ruke Albancima – izjavio je predsednik Srbije

SRBIJA BEZBEDNOST SEDNICA

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Povodom otvorenog pisma koje su organizatori protesta uputili predsedniku Srbije, Aleksandar Vučić je rekao da ne može da gubi vreme na one koji su predali Kosovo u ruke Albancima.

Pročitao sam pridike koje mi drže Jeremić, Ðilas i Obradović i nasmejao se, toliko je glupo. Oni koji su predali Kosovo u ruke Albancima, koji su postavili granice na Jarinju i Brnjaku, koji su doneli presudu u korist Albanca, koji su izmestili pregovore iz UN u EU, koji su doveli do formalne nezavisnosti Kosova, oni da nekom drže predavanje o Kosovu. Na to ne umem da odgovorim. Pogledao sam i rekao sebi “Hajde, idi radi svoj posao, spremaj mere protiv korupcije – kazao je on.

Na pozivanje Boška Obradovića na Džordža Vašingtona osvtnuo se rečima:

On je čuo za Ljotića i nikog više – izjavio je.

Pročitao sam pridike koje mi drže Jeremić, Ðilas i Obradović, rekao je Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Rekao je i da se nada da će doći do pomeranja po pitanju ukidanja prištinskih taksi na robu iz Srbije.

Povodom izjave šefa kosovske opozicione LDK Ise Mustafe da nije dobro što Priština nije poslušala savete iz Trampovog pisma, ocenio je da je dobro što je LDK izašao sa svojim stavom.

Čekamo da vidmo hoće li Albanci doneti odluku i mislim da je danas lakše da to učine, kada je LDK izašla sa takvom izjavom, pošto je to trenutno prema svim istraživanjima najsnažnija politička stranka među Albancima – rekao je Vučić.

Nada se, kaže, da će Priština doneti odgovarajuću odluku.

(Telegraf.rs)

Telegraf

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.