www.radiobalkanfox.com

Kolekcija nameštaja inspirisana svemirskom geometrijom

Britanski dizajner, Lara Bohinc, ugledala se na geometrijske forme planetarnih orbita, kada je kreirala ovu kolekciju stolova, dizajniranu da izrazi “jednostavnost Bauhaus dizajna”.

“Nebeski inspirisani” Orbit stočić sadrži čelični ram i geometrijske bakarne površine, koje su patinirane kako bi dobile plavo-zeleni finiš. Orbit stočić ima dve polukružne površine, koje su odvojene U krivom, koja je osmišljena kao držač novina.

Stočić za kafu sastoji se od tri individualne terasaste strukture, uključujući krug, oval i kvadrat. Svaka površina postoji na svom visinskom nivou, što znači da svaka od njih može na sebi poneti nešto.

Bohinc je celu priču otpočela laserskim sečenjem čelika i šipke od 14 mm, koje je potom zavarila kako bi formirala polukružne i prave linije za ramove stola. “Cilj je jasnoća forme, ali komadi koji su tako kreirani moraju ostati upečatljivi, dramatični i puni privlačnosti”, objasnila je.

Površine su laserski sečene od bakarnih listova i patinirane, kao što smo već rekli, kako bi se postigao “intenzivan, ali prozračan”, plavo zeleni finiš.

Oba stola su dostupna u varijantama čokoladno braon bronze ili mesinganog čeličnog rama. Bohinc je bazirala linije i oblike stolova na gravitaciono zaobljenim trajektorijama planetarnih orbita.

“Oduvek sam bila fascinirana kompleksnošću geometrije, kao i čistim, jednostavnim formama. Za svoje Orbit stolove, kreirala sam kontrast zaobljenih formi sa linearnim strukturama, kako bih stvorila modele koji su geometrijski i ženstveni istovremeno”, izjavila je dizajnerka.

Inače, Bohinc je nekada bila dizajner nakita, a svoj debi u sferi rasvete imala je u maju pre dve godine, kada je kreirala lampe koje podsećaju na dve orbite koje se sudaraju, da bi prošle godine kreirala seriju od tri stolice, inspirisanu planetama i njihovim oblicima.

Foto: Rebecca Reid

Lux Life

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.