www.radiobalkanfox.com

Zavirite u kuću Elenor Ruzvelt

Prva dama je nekada ovde dočekivala Džona Kenedija.

Ova kuća na Aper Ist Sajtu Menhetna, vredna 13.5 miliona dolara svakako nije Bela kuća, ali sa sobom donosi izobilje predsedničkog pedigrea. Upravo ovde je prva dama Elenor Ruzvelt živela od 1953. do 1958.godine.  

Izgrađena 1873.godine od strane M.C.Merritt za Tomasa Kilpatrika, ova kuća meri samo pet metara u širini, ali u sebi sadrži mnogo toga, što će vas navesti da pomislite da je širina sasvim beznačajna mera. Sa pet spratva, kuća nudi četiri spavaće sobe, uključujući dva master apartmana, pet kupatila i šest kamina, na površini od oko 520 m2, pri čemu u to nije uključeno 180 m2 otvorenog prostora koji se nalazi iza kuće. Čitava dva sprata namenjena su zabavi, što je sasvim jasno, jer je Elenor često ugošćavala brojne VIP ličnosti, uključujući Indiru Gandi i Džona F. Kenedija.

Ovaj dom je prošao kroz proces renoviranja i restauracije pod budnim okom Marije Masi, a sve je urađeno u skladu sa grandioznim i predivno primenjenim viktorijanskim stilom. Kroz čitav ovaj dom protežu se arhitektonski detalji i elementi dizajna koji će svakog ljubitelja istorije poslati pravo u raj.

Prva dva sprata su tradicionalna: tu se nalazi prijemna galerija sa ručno oslikanim Iksel tapetama i viktorijanskim plafonima sa ornamentnim detaljima. Tu je takođe centralni kamin, kao vitražna stakla na francuskim vratima koja vas vode napolje, u perfektno uređenu baštu sa skulpturnom fontanom i kamenim stolom.

Na salonskom spratu nalazi se dupla trpezarija, smeštena nadomak savršeno opremljene kuhinje. Stepenište od mahagonija će vam dati priliku da istražite i ostatak ove kuće, a u našoj galeriji možete otkriti neke detalje.  

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: Brus Vilis prodaje svoj njujorški dom

Najčitaniji tekstovi iz kategorije Living

Lux Shop

Lux Life

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.