www.radiobalkanfox.com

Bio je predsednički kandidat, pa ministar, a iz politike se povukao 2006. Evo kako danas izgleda!

AUTOR:

DATUM I VREME:
15.03.2019. 12:36

Miroljub Labus

Miroljub Labus, Foto: Youtube Printscreen

Mada ga nadolazeće generacije možda i ne pamte, Miroljub Labus je poznato ime na srpskoj političkoj sceni.

Iz poltike se povukao 2006. godine, deset dana nakon podnošenja ostavke na mesto potpredsednika Vlade Srbije. To je bilo u mandatu Vojislava Koštunice, za vreme čijeg je premijerskog staža i došao ne potpredsedničku funkciju.

Miroljub Labus

Miroljub Labus, Foto: Youtube Printscreen

Od 2000. do 2003. godine bio je potpredsednik Savezne vlade i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom. U tom periodu, 2002. godine bio je i predsednički kandidat grupe građana „Najbolje za Srbiju“. Tada je govorio da „gospodin Koštunica niti ima šta da ponudi Srbiji, niti ima saradnike s kojima bilo koje obećanje… može da ispuni“.

Mnogi ga pamte i kao lidera G17+, kasnije transformisanog u Ujedinjene regione Srbije (URS). Na toj poziciji ga je zamenio Mlađan Dinkić, koji je, nakon poraza na parlamentarnim izborima 2014. godine podneo ostavku, nakon čega je i URS prestao da postoji.

Odnos dvojice saradnika mnogima je bio interesantan, pa je tako služio i kao inspiracija za satiričnu lutkarsku satiru „Nikad izvini“.

Miroljub Labus rođen je u Maloj Krsni na teritoriji Grada Smedereva 28. februara 1947. godine. Srpski je ekonomista, bivši političar i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u penziji.

Miroljub Labus

Miroljub Labus, Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Učestvovao je na Kopaonik biznis forumu 2019, koji je održan 3-6. marta kao. Ovogodišnji ekonomski samit nazvan je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“, a Labus je učestvovao panelista na temu „Kako reagovati na pukotine u sistemu i eksterne potrese“.

 

Alo

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.