www.radiobalkanfox.com

SRPSKO POZORIŠTE NA FESTIVALIMA U BRAZILU, INDIJI I FRANCUSKOJ: Dah teatar polako osvaja svet

Dah teatar je ovu godinu otpočeo gostovanjem na Tantidatri festivalu u Kolkati, u Indiji, što je ujedno i predstavljalo početak svetske turneje.

 

Na ovom festivalu ženskog stvaralaštva i aktivizma, na kojem učestvuju umetnice iz čitavog sveta, Dah teatar predstavio se svojom predstavom „Možda sanjati“, koja istražuje temu migracija, posebno migracije ili odliva mozgova umetnika iz zemlje.

Posle gostovanja u Indiji, Teatar je nastavio svoju turneju u Brazilu, u Rio de Žaneiru, gde se performansom „25 čaša vina“ predstavio na pozorišnom festivalu, u organizaciji Kulturnog centra „Espasio Sekuensija“, u čuvenom Ipanema teatru.

 

foto: Privatna Arhiva

U međuvremenu, mart je posvećen isključivo beogradskoj publici i Beogradu, gde će Dah teatar odigrati „Zagonetku revolucije“. Radnja predstave odigrava se prilikom susreta četiri revolucionara: Ulrike Majnhof, pripadnice frakcije Crvene armije, Kamila Sjenfuegosa, Kastrovog saborca, Fani Kaplan, atentatorke na Lenjina, i Crvene Roze – Roze Luksemburg. Predstava se igra 15. i 16. marta u UK „Stari grad“. U aprilu Dah teatar nastavlja svoju turneju i nastupa u Francuskoj, a u maju i u Španiji.

Kurir/ Foto: Marija Ćalić
 

Kurir

Kurir

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.