www.radiobalkanfox.com

TVRDE DA NEĆE BITI OTKAZA: Folksvagen ukida do 7.000 radnih mesta do 2023.

Volkswagen Media

Glavni razlog je investiranje u električne automobile

Grupa Folksvagen objavila je danas da će ukinuti između 5.000 i 7.000 radnih mesta do 2023. godine u svojoj istoimenoj jedinici Folksvagen (VW) u okviru mera štednje uvedenih radi finansiranja investicija u električna i autonomna vozila.

Zbog automatizacije i rutinskih zadataka kompanija očekuje da će i zmeđu 5.000 do 7.000 radnih mesta nestati do 2023. godine – navela je grupa u saopštenju i dodala da će smanjenje radne snage biti sprovedeno tako što se neće zamenjivati oni koji odlaze u penziju.

Ova smanjenja dodaju se na već tekući program restrukturiranja koji predviđa da se do 2020. ukine 21.000 radnih mesta u svetu i uštedi više od tri milijardi evra.

Volkswagen Media

Herbert Dajs

Istovremeno grupa Folksvagen namerava da podigne na 19 milijardi evra ulaganje u „stvari budućnosti“, kao što je uvođenje električnih modela i autonomnih vozila, u odnosu na 11 milijardi koliko je najavljeno u novembru.

Kompanija namerava da otvori oko 2.000 radnih mesta za razvoj softvera i elektronike, i navodi da je garancija zaposlenosti do 2025. godine postignut u dogovoru sa sindikatima ostaje na snazi.

Neće biti otpuštanja – rekao je juče predsednik grupe Folksvagen Herbert Dajs prilikom predstavljanja godišnjih rezultata.

Republika

Podelite prijateljima

RadioBalkanfox

Dodajte komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.