www.radiobalkanfox.com
Domaći WordPress hosting

(UŽIVO) IZBORI NA SEVERU KOSOVA: Raseljeni sa KiM krenuli na glasanje, POJAČANO PRISUSTVO POLICIJE (FOTO)

izbori na Kosovu


Tanjug/​Filip Krainčanić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć građane na severu Kosova da izađu danas na izbore za gradonačelnike četiri opštine.

Vanredni izbori na severu Kosova, za predsednike opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica biće održani u danas, a pravo glasa ima blizu 60.000 građana koji će glasati na 87 biračkih mesta.

10.21

U Mitrovici mirno,policija obezbeđuje biračka mesta

Portparol policije za sever Kosova Branislav Radović izjavio je da je u Kosovskoj Mitrovici, gde se danas održavaju izbori za gradonačelnika, mirno i da glasačka mesta obezbeđuje policija.

On je naveo da su biračka mesta pokrivena “maksimalnim brojem policajaca”.

10.15

Odbraniti interese Srbije

Raseljeni sa Kosova i Metohije koji žive na području Kraljeva jutros su krenuli da glasaju na izborima za četiri opštine na KiM.

Kako prenosi regionalna RTV Kraljevo, oni su autobusima, kombijima i privatnim automobilima krenuli da ispune svoju građansku dužnost.

U pratnji raseljenih je i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, koji je rekao da će raseljeni glasati u Leposaviću, Zubinom potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici.

On je naveo da na glasanje građani idu sa nekoliko autobusa ali i privatnim automobilima.

– Nadam se da ćemo odbraniti interese Srbije i dati podršku politici koju predsednik Aleksandar Vučić vodi u vezi Kosova i Metohije – rekao je Simović.

9.40

Glasao kandidat za gradonačelnika opštine Zvečan Janković

U Osnovnoj školi Vuk Karadžic jutros oko 8.30 časova glasao je kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste Vučina Janković koji očekuje veliku izlaznost.

U opstini Zvečan, jednoj od četiri optine na severu Kosova i Metohije u kojoj se danas biraju gradonačelnici glasanje protiče bez problema.

9.20

Ðurić: Mirno i u što većem broju Srbi da izađu na izbore

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić apelovao je danas na Srbe da u što većem broju izađu na izbore za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Kosova.

On je ponovio da je cilj albanskih političara u Prištini da kroz izborni proces pokušaju da „zauzmu“ opštine s većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije i da se stvara atmosfera zastrašivanja Srba da ne izađu na izbore i da oni tako proguraju svoje predstavnike za gradonačelnike.

Više čitajte klikom OVDE.

Kandidat za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice iz Srpske liste Goran Rakić glasao je jutros oko 8.15 sati u Tehničkoj školi u tom gradu.

– Obavili smo svoju građansku duznost. Građani Mitrovice su ozbiljno shvatili važnost ne samo lokalnih izbora, već da oni predstavljaju referendum, i da za nas koji živimo ovde znače opstanak i ostanak na ovim prostorima – rekao je Rakić novinarima posle glasanja.

Opširnije pročitajte u POSEBNOJ VESTI.

8.15

Ljudi se okupljaju u centru severne Mitrovice

Veliki broj građana severnog dela Mitrovice okupljaju se kod spomenika knezu Lazaru kako bi odatle krenuli ka biračkim mestima.

08.00

Jedinstvo i masovnost ključne reči izbora

Pomoćnik Direktora kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da su današnji izbori u četiri opštine na severu KiM referendumski, jer na njima srpski narod odlučuje za ili protiv svoga opstanka na KiM.

Jedinstvo i masovnost su dve reči koje treba da obeleže današnje izbore, istakao je Petković.

7.30

Veselinović: Otvorena biračka mesta, glasanje bez problema

 Srpski član CIK-a Stevan Veselinovića rekao je da su jutros otvorena sva biračka mesta u četiri opštine na severu Kosova gde se održavaju izbori za gradonačelnike.

On je rekao da su prema informacijama koje ima sva biračka mesta otvorena u 7.00 sati, a da se još čeka izveštaj iz Leposavića, ali da je i tamo sve u redu, samo da izveštaj kasni.

Prema njegovim rečima, od jutros nije bilo nikavih problema na biračkim mestima.

 Igor Simić, potpredsednik Srpske liste glasao u 7 sati u Tehničkoj školi. 

7.00

Otvorena biračka mesta
ŽUTA KUĆA JE BILA SAMO POČETAK! U lažnoj državi CVETA trgovina LJUDSKIM ORGANIMA, evo KO IH FINANSIRA

ŽUTA KUĆA JE BILA SAMO POČETAK! U lažnoj državi CVETA trgovina LJUDSKIM ORGANIMA, evo KO IH FINANSIRA

PRLJAVE IGRE ALBANACA! Đuriću na dan lokalnih izbora onemogućen ulazak na KiM?!

PRLJAVE IGRE ALBANACA! Đuriću na dan lokalnih izbora onemogućen ulazak na KiM?!

BIVŠI TERORISTA ŠIRI MRŽNJU PREMA SRBIMA: 50.000 evra za imena „silovatelja“ na LAŽNIM SLIKAMA koje je pokazala Fljora Brovina

BIVŠI TERORISTA ŠIRI MRŽNJU PREMA SRBIMA: 50.000 evra za imena „silovatelja“ na LAŽNIM SLIKAMA koje je pokazala Fljora Brovina

Na izborima će nastupiti kandidati Srpske liste, Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredeljenje iz albanske zajednice.

Kandidati Srpske liste su Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu, Goran Rakić u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zoran Todić u Leposaviću.

U birački spisak, zasnovan na izvodu iz Centralne matične knjige koji sačinjava Agencija za civilnu registraciju Kosova, upisana su 57.983 građanina, ili 970 više u odnosu na lokalne izbore 2017 godine.

„Karabinjeri su svuda, ali SRBI ĆE IĆI NA GLASANJE“: Oglasili se SRPSKI PREDSTAVNICI uoči IZBORA na Kosovu

„Karabinjeri su svuda, ali SRBI ĆE IĆI NA GLASANJE“: Oglasili se SRPSKI PREDSTAVNICI uoči IZBORA na Kosovu

SVE SPREMNO ZA IZBORE: Na severu Kosova građani u strahu dočekuju izborni dan ZBOG PRIŠTINSKE PROVOKACIJE

SVE SPREMNO ZA IZBORE: Na severu Kosova građani u strahu dočekuju izborni dan ZBOG PRIŠTINSKE PROVOKACIJE

KO JE FLJORA BROVINA? Lažnom slikom silovanja Albanke narugala se svim žrtvama, a nekada je bila i u ZATVORU

KO JE FLJORA BROVINA? Lažnom slikom silovanja Albanke narugala se svim žrtvama, a nekada je bila i u ZATVORU

Kako se navodi na sajtu Centralne izborne komisije Kosova, pravo glasa u Leposaviću ima 18.164 građanina, Zubinom Potoku 8.535, Zvečanu 9.229 i u Severnoj Mitrovici 22.055.

Za vanredne izbore akreditovana su 464 posmatrača.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć građane na severu Kosova da izađu danas na izbore za gradonačelnike četiri opštine.

– Da izađu na izbore, da glasaju po svojoj savesti, u četiri severno kosovske opštine – Zvečanu, Leposaviću, Zubin Potoku i Kosovskoj Mitrovici. Da im ne bude teško, da ne ostanu kod kuće, da izađu i da pokažu i koliko vole svoju Srbiju i da pokažu da će da se bore za svoju budućnost. To je moja molba za njih – rekao je Vučić.

SrbijaDanas

Podelite prijateljima

Dodaj komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Native Flashradio V4