www.radiobalkanfox.com
Domaći WordPress hosting

Najveći krovni bazen na svetu

Želite li da uživate u panoramskom pogledu na London?

Mnogi neboderi vam mogu pružiti to zadovoljstvo, ali samo jedan vam to uživanje može omogućiti, iz vode! Novo čudo arhitekture koje će osvojiti London, predstavlja bazen koji okupira ceo krov nebodera, a koji će vam dati priliku da uživate u osvežavajućoj vodi, dok tokom vrelih letnjih dana upijate energiju siluete grada.

Nazvan Infinity London, ovaj bazen je delo Compass Pools a smešten je na vrhu građevine sa 55 spratova. Bazen je kreiran od livenog akrila koji emituje svetlost sličnu talasnoj dužini vode kako bi bio savršeno proziran, dok mu je zapremina 600.000 litara. Ovaj unikatni bazen dalje dolazi sa prozirnim dnom, koje pruža uživanje u pogledu na svet ispod vas, a tu je kompjuterski kontrolisani sistem upravljanja koji kontroliše temperature vode. Ipak, najinteresantniji element bazena jeste spiralno stepenište, koje je lansirano unutar bazena, poput podmornice.

Komentarišući ovaj jedinstveni element, tehnički direktor Compass Pool i dizajner bazena, Aleks Kemsli, kažu: “Normalne, jednostavne merdevine bi bile dovoljne, ali nismo želeli da stepenište bude sa spoljne strane građevcine ili unutar bazena, jer bi se tako narušio pogled”. Rezultat toga jeste pomenuto spiralno stepenište, koje nam deluje kao da pripada nekom Sci-Fi filmu. Konstrukcija Infinity London bazena će početi 2020.godine.

 

Lux Life

Podelite prijateljima

Dodaj komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Native Flashradio V4