www.radiobalkanfox.com
Domaći WordPress hosting

Ove scene u popularnoj seriji je HBO izmislio, bivši sovjetski predsednik otkrio šta se zaista dešavalo IZA KULISA!

AUTOR:

DATUM I VREME:
12.06.2019. 14:37

Bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov rekao je da događaji predstavljeni u mini-seriji „Černobilj“ televizije HBO ne odgovaraju u potpunosti stvarnosti. Gorbačov je to rekao u intervjuu za radio-stanicu „Govorit Moskva“.

Mihail Gorbačov

Mihail Gorbačov, Foto: Profimedia

Prema prikazu iz televizijske serije, karijera Valerija Legasova, naučnika i člana komisije zaduženog za istraživanje uzroka i posledica nesreće u Černobilju, okončana je nakon što je predstavio svoju verziju katastrofe. Pored toga, otkrio je tajne informacije na konferenciji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), održanoj u Beču 1986. godine.

Prema nekim istorijskim istraživanjima, Gorbačov je lično lišio Legasova titule heroja socijalističkog rada, a nakon njegovog govora u IAEA, karijera naučnika bila je okončana.

Gorbačov je opovrgnuo ovu teoriju: „Nisam dao takva uputstva, a osim mene, ko bi ih drugi dao? To je čista fikcija“.

Serija Černobilj

Serija Černobilj, Foto: Screenshoot Youtube

Pored toga, Gorbačov je rekao da nije imao vremena da gleda seriju zato što je bio na lečenju u bolnici.

Miniserija „Černobilj“, koja se sastoji iz pet epizoda, opisuje katastrofu černobiljske nuklearne elektrane, koja se dogodila 26. aprila 1986. godine. Katastrofa je oduzela živote nekoliko hiljada ljudi na direktan i indirektan način. Grad Pripjat, gde se nalazila elektrana, napušten je.

Sa samo pet epizoda, serija „Černobilj“, koju je producirao američki kanal HBO, uspela je da se rangira na IMBD-u kao najbolja svih vremena.

Međutim, na postsovjetskom prostoru, očevici katastrofe seriju su oštro kritikovali, zbog promene događaja koji su se zaista dogodili.

Alo

Podelite prijateljima

Dodaj komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Native Flashradio V4