www.radiobalkanfox.com

Mape koje pokazuju koliko je naša planeta zapravo mala

Iako se čini da je naš svet beskrajan, planeta Zemlja na kojoj živimo samo je beznačajna čestica prašine u beskrajnom svemiru…

Kada uzmete u obzir činjenicu da naša čitava planeta ima obim od samo 40.000 kilometara, onda shvatite koliko je mala Zemlja i koliko se broj ljudi na planeti povećao. Prosečan automobil za par godina pređe kilometražu od 80.000 kilometara, što znači da je taj auto već mogao dva puta da obiđe čitavu zemaljsku kuglu.

Zabrinjavajuća stvar postaje ljudska populacija koja dostiže neverovatne razmere, jer trenutno na planeti živi 7.5 milijardi ljudi, dok je pre 50 godina taj broj bio duplo manji. Zbog ogromne populacije i ljudskog razmnožavanja, ponestaje prostora na planeti, a zemljina površina koja čini samo 1/3 čitave planete postaje prenatrpana putevima, gradovima i prugama.

Upravo je to hteo da pokaže Piter Atvud, koji je kreirao 5 različitih tipova mapa planete koje jasno pokazuju prenaseljenost, broj ljudske populacije, naš uticaj na planetu, ali i samu veličinu planete.

Kada budete videli ove mape,shvatićete da mesta na našoj planeti polako ponestaje.

Foto:Boredpanda

V.P.

Muski magazin

Podelite prijateljima

Dodaj komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.