www.radiobalkanfox.com

Milu zuju u ušima od reči srpskog akademika! Bećković: Đukanović priča o velikoj Srbiji, a pravi veliku Albaniju

Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP

Bećković i Đukanović

On je tako u intervjuu za „Blic“ odgovorio na pitanje kako gleda na konstataciju – optužbu Ðukanovića – da SPC u Crnoj Gori „čuva infrastrukturu velike Srbije“.

– Boreći se protiv jedne koje nema, niti je bilo, on se bori za jednu drugu koje formalno nema, ali je stvarno ima – rekao je Bećković.

Ideju objedinjavanja pravoslavnih vernika u jednu crkvu u Crnoj Gori, Bećković komentariše ovako:

– Ima ona priča kako je onaj od svega što je bilo potrebno za pušenje imao samo usta i volju da puši. Isto tako, ovi koji nisu kršteni i nemaju ni crkvu ni sveštenike, ni vernike, a imaju volju da je imaju i onda bi da se ujedine. Da se ujedine ništa, sa nečim što postoji – naveo je akademik.

Osim toga, zapitao je Bećković, „zašto autor te originalne ideje ne bi bio i vladika te crkve kad je već gospodar Crne Gore, pa da se i tu tradicija obnovi“.

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i samo ime smeta da bi bila crkva, smatra on i dodaje: „Nije im propao samo taj projekat, sve što rade je pokušaj da se naduva prsla mešina“.

Komentarišući novi zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, koji predviđa mogućnost da crkve i manastiri postanu državna imovina, Bećković ocenjuje da je i to nešto originalno i da je „to ideja nekoga ko je u crkvama držao trnokope i cement“.

Republika

Podelite prijateljima

Dodaj komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.