Radio BalkanFox

Evo kako da sobne biljke prežive jesen! Ostaće zdrave do proleća ako izbegnete jednu stvar

Listovi biljke mogu da požute iz bilo kog razloga, zato pažljivo pratite uslove u kojima je držite. U redu je ukloniti suvo lišće u jesen, ali svako veće obrezivanje sačuvajte za sezonu rasta.

Dolazak jeseni osetiće i sobne biljke jer i njima će biti svežije, a dopiraće i manje svetla. One možda neće trebati toliko vode kao tokom letnjih meseci, ali svejedno proverite da li je zemlja dovoljno vlažna pre nego što krenete sa zalivanjem. Uz previše vlage moguće je prerano truljenje korena. Isto tako, smanjite gnojenje jer se aktivan rast usporava i biljka ne treba toliko hrane kao u proleće i leto.

Nega sobnih biljaka

Prvo proverite ima li vaša biljka dovoljno svetla, pa ako je potrebno, preselite ih bliže prozoru, a opet ne toliko blizu jer i jesen ima svojih toplih i sunčanih dana, pa ih zraci svejedno mogu “opaliti”. Jedan od znakova da biljka nema dovoljno svetla je bledo ili požutelo lišće, grane koje su previše izrasle ili se naginje prema svetlu.

Foto: Shutterstock


 

Gledajte uvek da je prozor okrenut prema jugu ili istoku. Možete koristiti i veštačku rasvetu, baš kakva se koristi za kućne začine u kuhinji koja nema svetla.

Lišće možete da očistite od prašine i masnoća ili ga istuširate i iznesete jednog lepog sunčanog dana da se osuši na suncu. Iako je prirodno da lišće biljaka požuti i opadne u jesen, sobne biljke bi trebale da budu zelene tokom cele godine uz pravilnu negu.

Foto: Freepik.com

 


Listovi biljke mogu da požute iz bilo kog razloga, zato pažljivo pratite uslove u kojima je držite. U redu je da uklonite suvo lišće u jesen, ali svako veće obrezivanje sačuvajte za sezonu rasta.



Ove sobne biljke će vam doneti sreću i blagostanje! Imaju neverovatnu simboliku (FOTO)

Dom i porodica

Mnoge sobne biljke imaju neverovatnu simboliku – veruje se da privlače pozitivnu energiju i da donose sreću.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE