Radio BalkanFox

Zaboravljena prva žena Harisona Forda

Čuveni glumac trenutno je u svom trećem braku, a mnogi se ne sećaju žene kojoj su krajem sedamdesetih zavidele devojke širom planete jer je ljubila obožavanog Hana iz „Zvezdanih ratova“.

Keri Fišer i Harison Ford u 'Zvezdanim ratovima'
Keri Fišer i Harison Ford u „Zvezdanim ratovima“foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Holivudski veteran Harison Ford od 2010. u braku je s 22 godine mlađom glumicom Kalistom Flokhart, a par često imamo priliku da viđamo zajedno na crvenom tepihu.


Oni su primer skladne porodice, koju čini još njihov sin Lijam, a glumac ima i četvoro starije dece iz prethodnih brakova.


Pre Kaliste, on je bio oženjen scenaristkinjom Melisom Matison, s kojom je bio u braku od 1983. do 2004, a mnogi se ne sećaju prvog Fordovog braka, koji je počeo još pre njegove planetarne slave.

 

Harison Ford i Kalista Flokhart u braku su od 2010. godine
Harison Ford i Kalista Flokhart u braku su od 2010. godinefoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Prva supruga Harisona Forda je Meri Markvart, kojom je bio oženjen od 1964. do 1979. godine i koja je bila uz njega tokom glumčevog vrtoglavog uspona do holivudskih visina.


Par se upoznao tokom studija, kada su im se putevi ukrstili najednom od predavanja. Nije im trebalo mnogo vremena da postanu par, a venčali su se 1964, veoma mladi, kada je on imao samo 22, a ona 21 godinu.

Nakon što je, četiri dana pre diplomiranja, izbačen s koledža zbog pplagiranja, Ford je menjao poslove i sanjao o karijeri u Holivudu jer je na časovima glume pokazao izuzetan talenat i ona mu je pomagala da prebrodi svoju stidljivost.

 


Za to vreme, Meri je radila i izdržavala porodicu, koju su uz njih činili njihovi sinovi Bendžamin i Vilard. Živeli su u skromnom stanu, a talenat glumčeve supruge u kuhinji pomagao im je da od malo novca naprave mnogo i da njihovoj deci nikada ništa ne nedostaje.


Početkom sedamdesetih Harison Ford konačno je dobio priliku da zaigra na velikom platnu, kada se pojavio u „Američkim grafitima“ (1973), a nekoliko godina kasnije doživeo je svetsku slavu zahvaljujući ulozi Hana Sola u „Zvezdanim ratovima“ (1977). Iznenada, Meri je postala žena kojoj zavide milioni žena širom planete jer je bila udata za jednog od najpožljenijih glumaca sveta.


Zbog Fordovih snimanja često su bili razdvojeni, mediji su nasrtali na njihov privatni život, a pritisci su bili neizdržljivi.

 


Kako se pisalo, glumac je potom uplovio u vezu s glumicom Keri Fišer, a njegovom braku s Meri više nije bilo spasa. Razveli su se 1979, posle 15 godina, a glumčeva supruga dostojanstveno je izdržala pisanja tabloida i nije komentarisala tračeve o preljubi. Među onima koje su se pominjale bila je i Melisa Matison, kojom se Ford uskoro oženio.


Nakon što su se Ford i ona razišli, Meri je počela da gradi svoj život ispočetka – vratila se na koledž, a potom postala ugledna šefica kuhinje.

Svoju ljubav prema kulinarstvu prenela je na njihovog starijeg sina Bendžamina, koji je posle jedne povrede morao da odustane od karijere u bejzbolu, a majka je s njim provodila mnogo vremena u kuhinji.


Koliko je poznato, posle razvoda joj je otkrivena multiple skleroza, o čemu Meri nikad nije javno pričala. U retkim prilikama kada bi pristala da govori za medije, o bivšem mužu je imala samo reči hvale.

 


Ovih dana čujete mnogo groznih priča o ljudima… Ali Harison je uvek bio tu za mene, znao to svet ili ne. Uvek ću ga voleti zbog svega što je učinio. On i ja ćemo zauvek biti porodica. Svesna sam koliko mi je ljubavi i podrške pružio i koliko nastavlja da ih daje – rekla je za National Inquirer.


Harison mi je bio oskren prijatelj i velika ljubav. Stajao je uz mene tiho, nije tražio ništa zauzvrat, u mojim najmračnijim danima – objasnila je.

 


Njen sin Bendžamin je u jednom intervjuu 2014. otkrio da se njegova majka posle razvoda od Forda udala za čoveka po imenu Bob Beker, kao i da je i njegov očuh bio odličan kuvar.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE