Radio BalkanFox

Zašto ne smete usisati smrdibubu

Evo zašto nikad ne smete da usisate smrdibubu! Postoji jak razlog za to, sa tim ćete umnožiti...

Smrdibuba, Foto: Profimedia

Sa dolaskom jeseni, mnogi muku muče sa smrdibubama.

Vole i biljke i latice cveća, a u domove ulaze i zato što im je u zatvorenom toplije nego napolju.

Najefikasnija taktika protiv smrdibuba je sprečiti njihov ulazak u dom, ali to je često nemoguća misija, pa se mnogi s razlogom pitaju kako ih se najlakše rešiti.

Savet koji se često spominje je da smrdibube usisate, te da ih onda samo izbacite van kuće. Zvuči praktično jer na taj način možete brzo da pokupite više ovih neugodnih buba i rešiti ih se odjednom. Naravno, trebalo bi ih se rešiti što pre jer smrdibube mogu da prežive u usisavaču i pobegnu napolje ako odmah ne ispraznite kesu.

Ipak, ako odlučite da ih se rešite na taj način morate biti spremni na neprijatan miris.

Naime, kad se osećaju ugrožene, ove bube ispuštaju smrad, a vrlo je verovatno da će tako reagovati i kada ih usisate. Usisavači izduvavaju vazduh dok usisavaju, pa će se tako smrad raširiti po celom domu, a to potpuno poništava ono što ste hteli da postignete.

Kako se rešiti smrdibuba na pravi način

Smrdibuba
Smrdibubafoto: Profimedia

Iako najduže traje, najbolja taktika je ipak ručno uklanjanje. Ako želite da ih oterate iz prostorije, nemojte ih dirati golim rukama već se zaštitite jednokratnim rukavicama. Takođe, gledajte da ih ne stiskate i ne dodirujete previše, kako ne bi ispustili miris, kojeg ćete se teško rešiti. Najbolji način da ih izbacite iz stana jeste da ih podignete na list i izbacite kroz prozor.


02:06

NAJPOZNATIJI BIOLOG U SREMU

(Espreso/blic žena/Prenela PV)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE