Radio BalkanFox

Predstavljena knjiga Mama, sve je u redu, utorak je u sredu


Na Svetski dan mentalnog zdravlja 10. oktobra u Marsh Open Space-u u Beogradu, predstavljena je knjiga Mama, sve je u redu, utorak je u sredu. Promocijom ove knjige označen je početak Vulkanovog sajma knjiga koji se do 20. oktobra održava se u 31 knjižari Vulkan širom Srbije i na dva sajta vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs sa popustima na brojna izdanja do čak 70%.

Promocijom knjige Mama, sve je u redu, utorak je u sredu označen je i početak istoimenog projekta koji ima za cilj osvešćivanje javnosti o postporođajnoj depresiji, koju doživi gotovo 60% žena u svetu. Idejni tvorci projekta i ove jedinstvene knjige, koja obuhvata 30 priča koje su napisale mame i jednu koju je napisao tata, su Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević. Trećina sredstva od prodaje knjige biće usmerena na aktivnosti u cilju podrške ženama koje se suočavaju sa postporođajnom depresijom.

Projekat Mama, sve je u redu, utorak je u sredu sprovodi se uz saradnju sa Institutom za mentalno zdravlje „Palmotićeva“ u cilju poboljšanje uslova rada s majkama koje prolaze kroz ovaj oblik depresije. Predstavnica ove ustanove, dr Maja Milosavljević, u jednoj rečenici je istakla suštinski cilj knjige i projekta: „Kada su roditelji dovoljno dobri za sebe, onda će moći da pomognu i svojoj deci.“




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE