Radio BalkanFox

Koncert Zvezde među zvezdama


Merimu Njegomir ublika pamti po hitovima kao što su „Ivanova Korita“, „Zbog tebe“, „Da nije ljubavi tvoje“, „Ruzmarin“, „Kad zaškripi kapija“ i drugim

U Centru za kulturu „Vlada Divljan” održan je večerašnji koncert pod nazivom “Zvezde među zvezdama”, drugi koncert iz ovog serijala, gde će biti evocirane uspomene na Merimu Njegomir, i Predraga Cuneta Gojkovića, izuzetne vokalne soliste koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

Merimu Njegomir ublika pamti po hitovima kao što su „Ivanova Korita“, „Zbog tebe“, „Da nije ljubavi tvoje“, „Ruzmarin“, „Kad zaškripi kapija“ i drugim. Neke od najpoznatijih pesama Predraga Cuneta Gojkovića su: „Kafu mi draga ispeci“, „Janičar“, „Ljubav mi srce mori“, Zapevajte mi pesme stare“, „Jesen stiže rana“ i druge.

Na koncertu u znak sećanja na Merimu i Cuneta pevali su Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Oliver Njego, Danka Stojiljković, Ivan Milinković, Biljana Petković i Aleksandar Tirnanić.

Tim povodom pevač i predsednik SEMUS – a, Dragiša Golubović Golub, otkrio je u čemu je sve publika uživala.

– Došli smo na ideju da napravimo jedan omaž velikanima, koji više nisu među nama, kao što su Merima Njegomir i Predrag Cune Gojković. Pesme su izvodili naša poznata lica, i velika imena narodne muzike, tako će biti i sada – rekao je Dragiša.

– Večeras ću pevati sve Merimine pesme, ali i nije isključeno da ću zaplakati. Uz Cuneta smo rasli, sa Merimom sam zajedno gradila karijeru I jednog i drugog ću pamtiti po tome što su bili dobri ljudi – istakla je Snežana, a Ivan Milinković ističe da ga takođe za Merimu i Cuneta vezuju samo najlepše uspomene.

Sve izvođače na sceni pratio je Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa bio je Željko Stefanović.

Muzičkom druženju koje je posvećeno Merimi Cunetu, prisustvali su i članovi porodice pokojnih legendi. Merimina kćerka Ljubica Njegomir i Cunetova kćerka Katarina Gojković.

Veče muzika posvećeno Merimi i Cunetu otvorili su Aleksandar Tirnanić, Ivan Milinković i Oliver Njego, pevajući Cunetovu legendarnu pesmu „Ljubav mi srce mori“.

Kurir Koncert su započeli Ivan Milinković i Aleksandar Tirnanić, numerom “Ljubav mi srce mori”

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“.

U proleće tekuće godine na istom mestu, bio je koncert posvećen Usniji Redžepovoj i Predragu Živkoviću Tozovcu. Tada, među mnogobrojnim zvanicama bila je i supruga pokojnog Tozovca, Emilija Mima Živković, kojoj je tada bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti.

Kurir Ćerka Cuneta i Merime Njegomir


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE