Radio BalkanFox

Premijera predstave „Sjaj zvezda na plafonu“

U Malom pozorištu „Duško Radović“ preksinoć je premijerno izvedena predstava „Sjaj zvezda na plafonu“ u režiji Damjana Kecojevića. Dugo je trajao aplauz za glumce i autore ovog potresnog komada. 

Sjaj zvezda na plafonu foto Marijana Jankovic (3).jpg

Marijana Janković Sjajni glumci

 Nagrađivani roman švedske autorke Juhane Tidel, koji govori o suočavanju tinejdžerke s bolešću majke, oživeo je na sceni, a samo najjači nisu uspeli da ne puste suzu. U predstavi publika ima priliku da čuje pesmu „Mama“, čiji je autor Ana Đurić Konstrakta, koja je i gledala prvo izvođenje s ćerkom.

– Obe smo plakale. Mnoge žene vole ovu pesmu. Svake godine je sve življa. Napisala sam pesmu „Tuga“ kad je preminula moja majka. Ima u „Mami“ jedan sličan stih. Nisam se dobro pripremila za ovu predstavu. Ponela sam jednu maramicu. Kancer jeste teška bolest. Publika vidi kako se s njim nose ćerka, majka i baka i zato je važno da je publika pogleda – rekla je Konstrakta.

ana-djuric-foto-luka-pekic-2.jpg

Luka Pekić Ana pesmu posvetila svim majkama

U podeli su Mina Nenadović, Julija Petković (poznata i kao Duda Buržujka, op. aut.), Anđela Alavirević, Nevena Kočović, Mladen Lero, Filip Stankovski, Sunčica Milanović, Jelena Ilić, Jovana Cvetković i Lana Adžić.

Sjaj zvezda na plafonu 1 foto Marijana Jankovic.jpg

Marijana Janković Mina, Mladen i Julina

Glavnu junakinju Jenu igraju tri glumice, a u periodu kad je tinejdžerka, tumači je Mina Nenadović.

– Teška je tema, ali uživamo da je igramo. Publika može da vidi tri Jene i kako one gledaju na taj događaj – rekla je Mina Nedanović za Kurir.

Novo izvođenje je 15. oktobra u 20 sati, i biće humanitarnog karaktera. Cena karte je 1.000 dinara.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE