Radio BalkanFox

Slavni glumac „težak“ 10 miliona umro mlad i ženu ostavio bez ičega

Luka Perija su obožavale dame širom planete.

Luk Peri umro je mlad
Luk Peri umro je mladfoto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Kol Luter Peri rođen je 11. oktobra 1966. u Mensfildu u Ohaju, kao drugo dete u porodici koja je u to vreme pripadala radničkoj klasi.

 

Od ranog detinjstva Luk je prolazio kroz teške trenutke; 1972. godine roditelji su mu se razveli, a samo 8 godina nakon toga otac mu je umro usled srčanog udara.

 

Nakon što je završio srednju školu 1984. seli se u Los Anđeles kako bi radio na svojoj glumačkoj karijeri

 

Da je put do vrha težak Peri je osetio na svojoj koži, pa se tako bavio najrazličitijim poslovima kako bi mogao da se prehrani.

 

Nakon 256 audicija 1988. konačno dobija svoju prvu ulogu, a njegovu ranu karijeru obeležile su sapunice poput „Loving“ i „Another world“.

 

Dve godine kasnije rola Dilana Mekeja u hit tinejdžerskoj drami „Beverli Hils 90210“ vinula ga je u zvezde i ubrzo je postao miljenik obožavateljki širom planete.

 

– Biću povezan sa njim dok ne umrem, ali to je u stvari sasvim u redu. Ja sam stvorio Dilana Mekeja. On je moj – istakao je jednom prilikom glumac.

 

Čuven je incident koji se odigrao 1991. u jednom tržnom centru, kada se na potpisivanju autograma pojavilo čak 10 hiljada devojaka koje su bile u potpunoj histeriji, te je Luk bio primoran da napusti događaj samo 90 sekundi nakon što je počeo.

 

Sledeće zapažene uloge dobio je u drami „Oz“, seriji „Jeremiah“ „The triangle“. Mlađe generacije bolje su ga upoznale kroz lik Fredija Endrjusa u tinejdžerskoj seriji „Riverdejl“ iz 2017.

 

Ljubavni život

 

Suprugu Rejčel Mini Šarp oženio je 1992. godine i u braku su dobili dvoje dece, sina Džeka i ćerku Sofi. Razvod je usledio 2003.

 

Malo pre nego što će umreti glumac je planirao venčanje sa svojom tadašnjom verenicom Vendi Medison Bauer, koje se nikada nije ostvarilo.

 

Kako strani mediji prenose, svojoj nesuđenoj supruzi Peri testamentom nije ostavio ništa.

 

Bolest i smrt

 

U 53. godini Luk doživljava ishemijski moždani udar, nakon čega je završio u bolnici. Nakon drugog za redom moždanog udara, porodica je donela odluku da ga skine sa aparata za održavanje u životu.

 

Sahranjen je na farmi Perijevih, gde je posedovao kuću od 1995.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE