Radio BalkanFox

Kako se rešiti fleka od ulja?


 

Fleke od ulja na odeći često se čine kao nepremostiv problem, ali ne mora biti tako. Zahvaljujući genijalnim trikovima koje ljudi dele na društvenim mrežama, uklanjanje tih tvrdokornih mrlja nikada nije bilo jednostavnije.

Influenserka Liz Molotsi otkrila je rešenje koje je oduševilo njene pratioce. Bez potrebe za sirćetom, ona u svojoj metodi čišćenja koristi svakodnevne kuhinjske sastojke koje već imate kod kuće, piše Express.

Kako ukloniti fleke od ulja?

Njen najnoviji trik za čišćenje fleke od ulja oduševio je njene pratioce, a objava je prikupila čak 212.000 lajkova.

U videu koji je podelila, Liz započinje demonstraciju tako što namerno stvara mrlje od ulja na svojoj trenerci za trčanje te u videu pita: „Imate problema s mrljama od ulja na odeći? Evo kako ih se rešiti.“

Prvi korak jeste upiti višak ulja papirnatim ili kuhinjskim ubrusom, izbegavajući pritom trljanje kako bi se sprečilo širenje fleke.

 

 

Liz je na kraju videa izjavila: „Oprostite se od fleke od ulja i pozdravite svežu, čistu odeću.“ Zatim je pokazala savršeno očišćenu trenerku.

„Muče vas tvrdoglave fleke od ulja na vašoj omiljenoj odeći? Bez brige! Ovaj jednostavni trik, korak po korak, pomoći će vam da ih se rešite koristeći sastojke koje već imate kod kuće. Sve što vam treba su soda bikarbona, sredstvo za pranje posuđa i vruća voda. Moj savet je da pustite da soda bikarbona upije ulje pre nego što počnete ribati. Ako je fleka starija, ovu metodu treba ponavljati nekoliko puta“, objasnila je.

Pratioci su otkrili metode koje oni koriste: „Najbolji način koji sam otkrio je nanošenje sredstva za pranje posuđa direktno na fleku od ulja. Ostavite tako 24 sata, i zatim operite – rezultat je neverovatan.“

Još jedan pratilac je predložio: „Koristim ricinusovo ulje za fleke od ulja, ostavim ga da deluje sat vremena, a zatim operem – savršeno funkcioniše.“

Bonus video:

 

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE