Radio BalkanFox

Štikle za jesen – Najžena

Cipele sa potpeticom, zatvorenim vrhom i kaiščićima koji se prilagođavaju peti i gležnju. To su karakteristike zanimljive obuće koja se pojavila kao mini trend koji obećava.

Videli smo ih u trendovima jesen-zima 2024.-2025. i u kolekcijama poput Sen Loren, sa tamnim satiniranim cipelama i ukrašenom trakicom na gornjem delu stopala. U predlogu osmišljenom više za svakodnevnu upotrebu, Botega Veneta donosi kožne cipele u bež boji sa kaiščićima koji su prilagođeni peti.

cipele

Shutterstock

 

Potpetica, gotovo arhitektonski oblikovana, bila je niža i neravna i spuštala se prema unutrašnjem delu stopala.

Volela ih je i princeza

Bez obzira na visinu potpetice, sama cipela je dobro poznata jer je povezana sa garderobom Lady Di. Konkretno, sa cipelama koje je nosila 90-ih, u onom zaokretu od 180 stepeni koji je dala svom stilu nakon razvoda od tadašnjeg princa Čarlsa.

 

 

Osim Šanel cipela u dve boje koje je jako volela, princeza Diana je svojim elegantnim kostimima često dodavala senzualne i sofisticirane cipele koje izgledaju kao produžetak stopala. Sa ovim cipelama prisustvovala je, na primer, na otvorenju izložbe u galeriji Serpentin 1995. godine noseći slavnu haljinu sa halter izrezom Ketrin Voker.

U prodavnicama možemo pronaći razne modele ovih cipela. ,,Stiletto“ cipele dostupne u crnoj i bordo boji, sa tankim vrhom, savršene za kreiranje kancelarijskih kombinacija. Cipele sa nižom potpeticom, lakirane, te one sa više četvrtastim vrhom i širokom potpeticom, su tu kada ne želite da odustanete od udobnosti, prenosi Vogue.  

 

 

Bonus video:

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE