Radio BalkanFox

Bobice jeseni! Kažu da je ovaj domaći sirup čisto zdravlje! Evo kako da ga sami napravite

Bobice crne zove sadrže antioksidanse, vitamine C i E, flavonoide, terpene i druge materije koje deluju antivirusno, antibakterijski i diuretski.

Sazrevaju u septembru, a od tih zdravih tamnoplavih plodova priprema se sirup za jačanje zdravlja.

Naročito je odličan u vreme sezonskih prehlada, gripa i virusa. Pomaže u borbi protiv temperature, jačanju imuniteta, anemije, deluje na nivo gvožđa u krvi, kao i kod opšte slabosti organizma, zatvora i u borbi sa stresom. Bobice se ne smeju jesti sirove jer su toksične, te mogu izazvati trovanje. Termičkom obradom toksičnost bobica se u potpunosti uništava , a sirup je potpuno siguran za konzumiranje. Ukoliko iz recepta izbacite đumbir, ovaj napitak mogu piti i deca.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci:

1 kilogram zrelih bobica zove ; 1 vode; 0,75 kg šećera; 2 cm svežeg korena đumbira; sok i korica od jednog limuna; 0,5 kilograma domaćeg meda

Priprema: 

Bobice zove prelijte vodom i stavite da se kuva oko 15 minuta. Sklonite s vatre, dodajte šećer, narendani đumbir, te sok i narendanu koricu limuna. Poklopite, pustite da odstoji 30 minuta, te procedite kroz sito. Proceđeni sok zagrejte do ključanja, dodajte med, dobro promešajte i dok je još topao, sipajte u čiste staklene flaše. Sirup od čuvajte na hladnom i mračnom mestu (može i u frižideru) te koristite kao sirup za razređivanje.



Ovo je najbogatija mačka na svetu! "Teška" je skoro 100 miliona evra - evo zašto je milionerka  (VIDEO)

Ljubimci

Jedna Nalina objava na njenom Instagram nalogu košta čak 14.000 evra.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE