Radio BalkanFox

Potresna ispovest ćerke R. Kelija da ju je otac zlostavljao

U dvodelnom dokumentarcu uz Buku Abi pojavljuju i njena sestra Džah i brat Rober Keli Džunior i njihova majka Andrea Drea Keli.

Muzičarka Buku Abi (26), čije je pravo ime Džoan Keli, optužila je svog oca R. Kelija za seksualno zlostavljanje u detinjstvu.Nekad moćni muzičar i producent, danas služi 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog iskorišćavanja dece, reketa, podmićivanja i trgovine seksualnim robljem. Buku Abi je svoje optužbe protiv oca iznela u dvodelnom dokumentarnom filmu „R. Kelly‘s Karma: A Daughter‘s Journey“.

– Bio mi je sve. Dugo nisam mogla da verujem da se to uopšte dogodilo. Nisam znala ni da je moguće da nešto takvo uradi svom detetu, čak i kao loš čovek – rekla je u suzama i dodala – Bila sam previše uplašena da bih se ikome poverila. Bojala sam se da kažem majci.

r.-keli-profimedia0857868456.jpg

E. Jason Wambsgans / Zuma Press / Profimedia 

U dvodelnom dokumentarcu uz Buku Abi pojavljuju i njena sestra Džah i brat Rober Keli Džunior i njihova majka Andrea Drea Keli.

Drea Kel bila je u braku s R. Kelijem od 1996. do 2009. godine, a 2018. godine u emisiji „The View“ rekla je da ju je bivši suprug više puta fizički zlostavljao. Kada se, 2019. godine suočio s optužbama koje će ga odvesti iza rešetaka, Abi je izjavila da je njen otac „čudovište“. R. Keli je tvrdio kako joj je majka „isprala mozak“, te nju i drugu decu udaljila od njega.

– Što se tvrdnje o ispiranju mozga tiče, to je sr…e On jako dobro zna zašto nemamo odnos kakav bismo želeli da imamo s njim. Ne razumem kako možeš da digneš ruku na moju majku i očekuješ da će sve biti kao pr. – rekla je u dokumentarcu Abi. Ona je majci sve ispričala kada je imala 10 godina.

– Ono što je meni radio, radio je meni. Ali, nije to smeo da raditi mojoj deci – rekla je Drea Keli.

profimedia0625922396.jpg

Profimedia 

Abi je rekla kako joj se život promenio u potpunosti „u jednoj milisekundi“.

– Promenila sam se kao osoba, nestala je iskra i svetlo koje sam pre nosila u sebi. Nakon što sam rekla mami, više nisam išla kod njega. I sve do danas borim se s tim – objasnila je mlada muzičarka.

Magazin People zatražio je od Kelijevih predstavnika komentar o dokumentarcu i onome što su u njemu izrekli bivša supruga i deca.

Kelijeva advokatica Dženifer Bondžin napisala je: „Gospodin Keli je najistraživanija osoba na planeti kada su u pitanju optužbe o seksualnom zlostavljanju dece. Da su ove tvrdnje utemeljene, bile bi među brojnim njegovim optužbama.“.

Advokatica je u pređašnjoj izjavi oko dokumentarnog filma, takođe za People, rekla kako njen klijent odlučno odbacuje sve tvrdnje iznesene u njemu.

„Njegova bivša supruga je iznela iste optužbe godinama pre. Istraživalo ih je Odeljenje za decu i porodicu Ilinoisa i ništa nije potvrđeno… A ‘filmaši‘, ma ko oni bili, nisu uopšte kontaktirali gospodina Kelija i njegov tim da mu omoguće da negira ove štetne tvrdnje“, napisala je.

Keli, koji je globalna R&B zvezda postao objavivši pesmu „I Believe I Can Fly“, dobio je 20 godina zatvora (u suštini, služi dve kazne iz dva procesa uporedo) 2021. godine. Suđenja su razotkrila višegodišnje kriminalno ponašanje, te se napokon stalo na kraj njegovom uspešnom izbegavanju odgovornosti za sve što je činio mladim ženama i deci.

Presuda je dala dodatni zamah #MeToo pokretu i uticala na žrtve drugih moćnih i uticajnih osoba iz sveta šoubiznisa, ohrabrivši ih da istupe sa svojim pričama i traže pravdu.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Kurir televizija „ZALEDI MU SE POGLED, NE VIDI TE, A ONDA BI TI OČI IZVADIO!“ Bivši političar obrusio na repera: ŠA JE ZA DOKTORA, NIJE MU DOBRO


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE