Radio BalkanFox

Sad imaju dva benda. Jednom fali Bogović, drugom Jajo Houra


Velika je to vijest bila kad je Prljavo kazalište dobilo društvo, još jedno Prljavo kazalište. Ostavila je dosta naroda u nevjerici, na granici sa šokom, kako mogu biti dva Prljava kazališta. E, pa mogu. Jedan od osnivača benda, bubnjar Tihomir Fileš, osigurao je ime i pečat na ime benda, a Jasenko Houra “izbacio” ga je iz benda.

Fileš se nije pokolebao, odmah je počeo raditi na novom bendu, zapravo starom, ali ne onom s kraja sedamdesetih godina, i povukao pjevača iz tog doba, također jednog od osnivača, Davorina Rinčija Bogovića. I tako je nedavno nastalo i to drugo Prljavo kazalište, za koje možemo reći, parafrazirati: “Oni su mladi, ali su stari, odnosno, hoću reći, nisu više mladi, ali su dosta stari da ne budu mladi”. Rade i jedni i drugi na novim pjesmama, albumima, spremaju turneje i koncerte. Ide im. A narod ko narod, pogotovo ovaj naš, ne razumije baš previše.

Osim da jednima fali Rinči Bogović, a onim drugima Jajo Houra. No to su, barem zasad, neka prošla vremena, teško da ćemo ih opet vidjeti zajedno na pozornici, puno se toga ružnog putem izgovorilo. A šteta, velika šteta. Ako su već izdržali više od 50 godina zajedno, mogli su to “odvaliti” do kraja. Neka se ne naljute, ali nije da ih još čeka neka dugogodišnja i plodonosna karijera.

Nije lako ići putevima The Rolling Stonesa, čiji su logo, odnosno isplaženi jezik, “posudili” na počecima obećavajuće karijere. Sad su ipak neka druga vremena, zub vremena radi svoje, a ukus publike isto će učiniti svoje, odnosno vidjet ćemo hoće li u idućim godinama biti uspješnije Prljavo kazalište ili Prljavo kazalište. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE