Radio BalkanFox

Slavljenički koncert Psihomodo popa uspješno okupio hrvatsku kreativnu zajednicu industrije

U sklopu slavljeničkog koncerta legendarne grupe Psihomodo pop, održanog 12. listopada u zagrebačkoj Areni, realiziran je još jedan uspješan TopMe! – veliki projekt TOP RADIJA. Ovaj događaj potvrdio je važnost okupljanja predstavnika hrvatske kreativne industrije i prepoznao značaj međusobne podrške kreativnog sektora koji ima izravan utjecaj na razvoj hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini.

TopMe! projekt kroz organizaciju ovakvih pop up evenata želi dodatno ojačati povezanost propulzivnih sektora hrvatske kreativne industrije. Kao platforma koja okuplja vrhunske kreativce, TopMe! omogućuje sinergiju između umjetnika, producenata i medijskih stručnjaka, prepoznajući ključnu ulogu medija u integraciji različitih industrija.

– Kreativna industrija je najbrže rastuća industrijska grana u Europskoj uniji. Pokreće gospodarstvo, privlači investitore, širi tržišta, a radio predstavlja dušu kreativne industrije. U tom kontekstu, projekt TopMe! pokazuje nevjerojatnu snagu kreativne zajednice koja se okuplja oko zajedničkih ciljeva i podrške. Dugogodišnje iskustvo suradnje Millenium Promocije i Top Radia pokazuje da se uz prava partnerstva razvijaju nove kreativne ideje koje su ključ upravo kreativne industrije o kojoj govorimo. Želja mi je da ovakav event zaista postane tradicija, jer nam ovakvih događaja nedostaje. Koncert kao koncert je bio odličan! – izjavio je Mario Petrović iz Millenium Promocije.

Foto: Mario Poje

Službeni podaci potvrđuju kako su kulturni i kreativni sektori važna sastavnica života i gospodarstva.  Stvaraju nova radna mjesta, osobito za mlade, te čine 4,2 % ukupnog BDP-a Europske unije i u njima je zaposleno 3,7 % radne snage EU-a. U Hrvatskoj bilježe kontinuirani rast, a njihov udio iznosi više od 3 % u domaćem BDP-u.

Davor Gobac i njegov bend oduševili su publiku izvedbama hitova koji su obilježili četiri desetljeća njihovog rada. „Hvala što ste najbolja publika na svijetu! Ovaj nastup nam je jako značio za naših 40 godina. Neka glazba i dalje povezuje ljude“, poručio je Gobac s energičnog nastupa koji će se zasigurno još dugo pamtiti.

– I ove smo godine uspješno izrealizirali projekt kojim obogaćujemo kulturnu scenu u Hrvatskoj. TopME! postao je neprekidna veza među kreativnim industrijama i dokaz da je glazba nepresušni izvor pozitivnog djelovanja na našu zajednicu i društvo. To se dokazalo i slavljeničkim koncertom Psihomodo popa, koji su u zagrebačkoj Areni slavili 40 godina uspješnog rada, ali i pokazali da njihove note i stihove vole sve generacije. U ovom dinamičnom vremenu, kreativne industrije ključne su za razvoj medijske scene, a mi na TOP RADIJU smo to prepoznali i ponosni smo na svoj doprinos i što smo dio te sinergije. – zaključila je Daniela Kosić, direktorica TOP RADIJA.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE