Radio BalkanFox

Prvi put posle 16 godina novinar Zoran Božinovski za Kurir o pozadini smrti Tošeta Proeskog


Pre tačno 17 godina Toše Proeski je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj. Imao je samo 26 godina kada je ceo Balkan ostavio u suzama i neizbrisiv trag u muzičkoj industriji.

To je ono što je plasirano u javnost, a najpoznatiji makedonski novinar-istraživač Zoran Božinovski ima nešto drugačije tvrdnje i dokaze o ovoj tragediji.

Zoran je prvi put posle 16 godina odlučio javno da progovori i predstavi dokaze i tvrdnje koje ima u našoj emisiji. U razgovoru za Kurir otkrio je mrežu mafije koja je vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a na čelu, kako je rekao pred našim kamerama, sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim.

Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio pevača dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija, samo su neka pitanja na koje je, tvrdi makedonski novinar, dao odgovore.

Božinovski je za svaku tvrdnju priložio dokaze u vidu dokumenata koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i „zlatna koka“ lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta. Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvastske i Makedonije nikada nisu odgovorili. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio do sada zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta. Samo na Kuriru možete da čujete celu njegovu priču potkrepljenu papirima, kao i sva puna imena i prezimena ljudi koja su učestvatala u ovoj kriminalnoj aferi, koja će uzdramti region.

Autori emisije: Jovana Matić Đokić i Ivan Ercegovčević


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE